– Rørende at se deres nød, siger dansk evangelist i Etiopien

Siden september sidste år har den danske evangelist, Peter Capili Hansen og hans kone Abby, besøgt landsbyer og børnehjem i Etiopien.Via missionsorganisationen, Angel Relief og kontakter i Etiopien formidler evangelistparret, Peter og Abby Capili Hansen, korn og åndelig føde til et land, der desperat behøver begge dele.

Peter Capili Hansen formidler korn og åndelig føde til Etiopien.

Fattigdommen i Etiopien beskrives af Peter Capili Hansen som ”ufattelig”. Foruden mangel på basale ting og rent vand er mange etiopiere afhængige af mad fra nødhjælpsorganisationer.
En gennemsnitlig familie består af syv personer, deres lerhytter er på cirka 30 m2 og de fleste deler hus med dyrene.
– Vi besøgte et af de fattige områder, som hedder Shashememe. Det gjorde et stort indtryk på os. Det er et område med mange fattige landsbyer, og en af de landsbyer vi besøgte var Hagugeta Kudnhi, som var meget besværlig at komme frem til, simpelthen fordi der ikke var nogen vej, fortæller Peter Capili Hansen, der sammen med sit team uddelte 700 kg. korn til 185 familier, ligesom de havde skrivebøger, kuglepenne og kager til børnene.

Lyttede intenst

– Jeg var virkeligt chokeret over at se så mange tusinde af meget fattige mennesker samlet et sted, med et ønske om bare at få lidt, siger den danske evangelist.
Rygtet om teamets ankomst var løbet i forvejen. Ca. 2.500 mennesker indfandt sig således for at lytte til Guds Ord.
– Der var mange muslimer til stede, og det var fantastisk at se dem lytte så intenst, beretter den danske evangelist.

Hjælp til et par uger

Kornet blev uddelt i portioner, der cirka rækker til et par uger for en familie på syv.
– Det var meget rørende at se deres nød. Uddelingen af mad var meget organiseret takket være de frivillige medarbejdere, fortæller Peter Capili Hansen, der til gengæld blev overrasket over interessen for skrivematerialerne.
– Børnene var helt vilde efter at få en bog, og hundredvis af børn stod i kø. Men også en del voksne ville have bøger, smiler han.
– Efter uddelingen sagde vi farvel og forlod landsbyen. På vejen så vi, hvorfra landsbyen får dens drikkevand. Det var chokerende. Vandet var brunt og meget beskidt, næsten som mudder. Her vaskede de tøj, tog bad og hentede drikkevand, fortæller evangelisten, der tilføjer, at lokale missionærer håber at kunne etablere en vandstation på stedet.