Rundt om et par folkekirker

Denne dvd er et glimrende eksempel på, hvilke fine, vedkommende ting der kan blive resultatet af en kirkelig medie-strategi.Aalborg Stift har som bekendt lanceret landets første af slagsen, og den foreliggende dvd er et interessant bud på et knivskarpt spadestik mellem forkyndelse og kommunikation. – Selvom udgangspunktet er lokalt: to små kirker i Aalborg-området, er udsynet afgjort større.

Kik ind i kirkeligt arbejde

Sognepræsten i Lindholm Kirke taler fx om, hvordan et ændret befolkningsgrundlag på sigt vil kunne få betydning for kirke-betjeningen, ligesom han gør sig overvejelser om det evt. tilladelige i at tale politisk fra prædikestolen, hvis det er evangelisk begrundet; vi er på arbejde med sognemedhjælperen, hvor han fortæller bibelhistorie for nogle af sognets mindste, og vi er til klassisk julekoncert med et eminent kirkekor og taler med korlederen og de øvrige kormedlemmer om, hvad der driver dem.
Fra Løvvangens Kirkecenter – også i Aalborg – kommer helt andre musikalske toner: baby-salmesang og rock-gudstjenester; også disse indslag er journalistisk præsenteret. Overalt møder vi mennesker, der har noget på hjerte og forstår at formidle det.

Inspirerende dvd

En ganske velgørende dvd, bestående af syv små halvtimes film. Og fremfor alt: kirkeligt og alment vedkommende.
Hvis der er andre kirker rundt om i landet, der går med tanker om at præsentere sig på dvd, kan den foreliggende dvd fra Aalborg Stift helt sikkert give god inspiration. Det er bare at gå i gang!

Lindholm Kirke
og Løvvangens Kirkecenter (dvd)
Ca. 210 min. • 50 kr.
Aalborg Stiftavis Forlag