Dom og bøde til kinesisk boghandler

KINA – Den kristne boghandler Shi Weihan, der forud for OL i 2008 blev arresteret for distribution af bibler og kristen litteratur, blev den 10. juni idømt tre års fængsel og en bøde på 117.000 kroner.Arrestationen af Shi Weihan (billedet) var påfaldende, idet hans boghandel, Holy Spirit Trading, var beliggende tæt på Den Olympiske By. Herfra solgte han, ifølge Åbne Døre, kun bøger, der var godkendt af regeringen, ligesom bibler og kristne bøger blev uddelt gratis til lokale husmenigheder.
Alligevel er han nu fundet skyldig i ”ulovlig handelsvirksomhed”. Hvis han undlader at anke dommen, er der dog et spinkelt håb om, at den 38-årige familiefar, der lider af diabetes, kan afsone straffen på et sygehus i en slags husarrest.
Ligeledes har dommeren indvilliget i at fratrække den tid, Shi allerede har siddet i fængsel. Hans straf afsones dermed fra 28. november 2007, hvor han blev anholdt første gang.
levi