Mellemøstkonflikten er religiøs

Terroranalytiker mener, palæstinensernes kamp mod Israel er religiøst begrundet.Der foregår i stigende grad en religiøs radikalisering på tv og i skoler i de palæstinensiske områder. Det giver sig udslag i såkaldt ”hate-speech”, vold og ikke mindst glorificering af martyrer.Fra at været en klassisk territorial konflikt ses den nu som en religiøs kamp. Det var budskabet fra Palestinian Media Watch (PMW), der for nyligt besøgte Danmark, Norge og Sverige med PMW´s leder Itamar Marcus og hans danske analytiker, Nan Jacques Zilberdik.
Som omtalt i Udfordringen talte Itamar Marcus i Valby Medborgerhus, ligesom han blev interviewet i programmet,”Religionsrapport” på DR P1.
Som terroranalytiker har Itamar Marcus har udarbejdet adskillige rapporter. I 2007 præsenterede han således en rapport om indholdet i de palæstinensiske skolebøger ved en konference i Washington sammen med Hillary Clinton.

Fortsat tvetydig tale

Under Yasser Arafat var det velkendt, at den palæstinensiske præsident talte med to tunger. Budskabet på engelsk var ét, mens det på arabisk ofte var et andet. Ifølge Itamar Marcus fortsætter den tone.
Han hævder, at præsident Mahmoud Abbas og Det Palæstinensiske Selvstyre fortsat på arabisk nægter Israels ret til at eksistere som jødisk stat.
– De opildner fortsat til konflikt og forherliger voldshandlinger, påpeger Itamar Marcus.