Irans kristne er i fare

Menneskerettigheds-organisation er bekymret for det kristne mindretal i Iran.Den kristne menneskerettighedsorganisation Christian Solidarity Worldwide (CSW) er bekymret for det kristne mindretals sikkerhed efter den turbulente valgafvikling i Iran.

De iranske myndigheder hævder, demonstrationerne i landet er vestligt styrede. Det kan øge kristne iraneres trængsler.

Selvom en del kristne støtter protesterne mod ”uregelmæssighederne” ved valget, og en del af dem stemte på den reform-venlige Mousavi ved det iranske præsidentvalg, risikerer de ifølge CSW i særlig grad at tiltrække sig myndighedernes vrede.
CSW’s leder Alexa Papadouris siger således til nyhedsbureauet Assist News Service, at den iranske regering og Ayatollah Khameneis udtalelser om, at udenlandske elementer står bag de omfattende demonstrationer, er bekymrende.
– Sammenkædningen af national uro og internationale indblanding er tidligere blevet overført på landets religiøse mindretal, der tilskrives at være sympatisører med en vestlig dagsorden, siger Alexa Papadouris.
CSW påpeger, at situationen for Irans ikke-muslimske mindretal i forvejen er blevet væsentligt forværret under Mahmoud Ahmadinejads hidtidige regeringsperiode.
Menneskerettigheds-organisationen frygter nu, at det aktuelle politiske kaos skal føre til yderligere vanskeligheder specielt for de iranske kristne, men også en undertrykt trosretning som bahaierne.
CSW’s anskuelse deles af flere politiske ledere, der har markeret deres utilfredshed med myndighedernes hårdhændede behandling af demonstranterne, men bevidst ikke har taget stilling til indholdet i deres krav – netop for ikke at give de iranske myndigheder et påskud til at betragte demonstranterne som vestens lakajer.
CSW fastholder dog opmærksomheden på Iran, og appellerer til at især de religiøse mindretal ikke bliver glemt.