Nyd nu ferien

Folkeskolerne er gået på ferie, de gymnasiale uddannelser er gået på ferie, og nu er det min tur. I skrivende stund har jeg en dag tilbage på jobbet, før jeg kan gå på en, synes jeg, velfortjent tre ugers sommerferie. Jeg skal gerne indrømme, at koncentrationen ikke er, hvad den kunne være. Det føles lidt, som om nogle af mine hjerneceller gik på ferie allerede i mandags, en uge for tidligt. Men så er der jo ikke andet at gøre end at samle de resterende hjerneceller sammen og forsøge at give den en ordentlig skalle de sidste par arbejdsdage.
Jeg har lavet en aftale med min hjerne om, at de celler, der tog forskud på ferien, får lov til at bearbejde alle de bøger, jeg plejer at læse, når jeg har fri helt selv, for så nemt slipper de altså ikke.
Men nok om min hjerneaktivitet, eller mangel på samme. Den her klumme skulle jo egentlig handle om ferie og ikke neurologi.

Hvis du er en af dem, der har taget et sommerjob eller sidder på et intensivt studenterkursus for at blive optaget på drømmeuddannelsen, har jeg faktisk lidt ondt af dig. Det er nemlig vigtigt at holde ferie.
Selvfølgelig ikke på den måde, at man falder død om i september, hvis man ikke har holdt fri i juli. Det er ikke det, jeg mener. Men det er rigtig sundt at koble helt af i et par uger og bare være og nyde tilværelsen.
Hvordan vi kobler af, er helt individuelt. Nogle kan få rigtig meget ud af at tage på en arbejdsferie, men hvis jeg gjorde det, ville jeg få brug for en lang ferie efter min ferie. Når jeg holder ferie, bruger jeg en uge på en kristen lejr. Resten af tiden bruger jeg på at sove, se tv, være sammen med venner, læse og i det hele taget foretage mig så lidt som overhovedet muligt. Den form for ferie virker rigtig godt for mig, men nogle ville blive vanvittige af ikke at have flere aktiviteter.
Så mit råd til dig er at finde den form for ferie, der passer dig bedst. Og nyd den så i fulde drag, for sommerferien kan tidsnok være ovre, og så skal vi alle sammen tilbage til vores daglige trummerum.
God sommer!