Gospeldiva tilbage efter krise

En rehabiliteret Whitney Houston udgiver nyt album – lidt hæsere end før.- Himlen må lytte til mig nu. Jeg er fortabt uden et formål. Stormene har raset og efter alt, hvad jeg har været igennem, kan jeg ikke gøre andet end se hen til Dig…Sådan synger Whitney Houston i titelnummeret I look to you på sit første studiealbum i seks år efter billeder af sangdivaen som en afmagret, posedamelignende skygge af sig selv gik verden rundt. Narkomisbrug og et voldeligt ægteskab havde knækket hende.
– Jeg ser hen til dig. Efter at al min kraft er forsvundet, er jeg dog stærk i Dig, forsætter hun på det ny album, der udkommer den 31. august.

Bøn og behandling

En præst i bekendtskabskredsen tilbød at hjælpe hende. Selv prøvede hun at kvitte stofferne med tro og bøn. Men så blev hun indlagt på en afvænningsklinik. Og nu er hun øjensynlig fri af fortidens laster.
Whitney Houston, mest kendt fra filmen Bodyguard, har sunget sig ind i manges hjerter, bl.a. gennem gospelgenren. Filmen The Preachers Wife bliver nærmest båret af hendes gospelsang, der også fås på cd. På hendes øvrige udgivelser er også gospelnumre flettet ind.
Men i år 2000 begyndte Whitneys liv at krakelere. Hun udeblev fra koncerter og flippede ud ved generalprøven til Oscarfesten. Hun blev fyret 48 timer før tv-udsendelsen, brød sammen på hotellet og blev hasteindlagt.
Hendes fans kom i chok, da et billede af hende kom i pressen i efteråret 2001. Med sine blot 40 kilo var hun ikke andet end skind og ben.
I 2002 indrømmede sangerinden sit narkotikamisbrug for åben skærm på den amerikanske tv-kanal ABC.

Mærket modnet

Men nu er hun klar igen. Og af smagsprøven på hendes nye cd at dømme, kan hendes stemme stadig svinge sig op i musikalske højder – dog en anelse mere kantet og hæs end tidligere. Mærket og modnet af et hårdt liv. Lyt selv på Whitneyhouston.com.