Oslo Gospel Choir 20 years 20 songs

Oslo Gospel Choir har lige haft 20 års jubilæum. For at fejre jubilæet har de udgivet dette dobbeltalbum med tyve af de bedste sange fra korets i alt 15 tidligere udgivelser.Stilen på albummet er den klassiske bløde gospelmusik, som Oslo Gospel Choir er kendt og elsket for. Det er typisk skandinavisk gospelmusik når det er bedst. Der er stille sange og nogle med mere power på, men man kan tydeligt høre, at der er langt fra Oslo til sydstaterne i USA. Oslo Gospel Choir’s stil er betydeligt mere behersket end de svingende, svedende sorte gospelkor i Harlem. Dermed ikke sagt at Oslo Gospel Choir er ringere, de er bare anderledes og mere tilpassede til det skandinaviske publikum.
20 years 20 songs er et opsamlingsalbum med musik af høj kvalitet. Musikerne er rigtig dygtige og de musikalske arrangementer er smukt udført. Koret har en klang og en præcision som amatør gospelkor kun kan drømme om. Der er solister på stort set alle sangene, og det er imponerende hvor mange forskellige talentfulde solister der er og har været i Oslo Gospel Choir.
Næsten alle sangene på 20 years 20 songs er skrevet af Oslo Gospel Choirs leder og dirigent, Tore W. Aas, som er en enormt dygtig sangskriver. Igennem albummets tyve sange bliver lytteren ført omkring mange forskellige aspekter i kristendommen. Sangene er vedkommende og har et budskab, men er stadig så enkle, at man sagtens kan synge med på dem.

20 years 20 songs er et must-have for alle fans af Oslo Gospel Choir og et perfekt sted at starte, hvis man endnu ikke har stiftet bekendtskab med rigtig skandinavisk gospelmusik.
Sidsel