Tjernobyl-børn kørte ræs på Bornholm

Børn, som er stråleskadede efter atomkatastrofen i Ukraine, fik en tiltrængt ferie på solskinsøen.Ud at køre med de skøre! Det oplevede ca. 40 børn fra Ukraine, alle præget af stråling fra atomulykken på Tjernobyl.Børnene var inviteret på ferie af organisationen Operation Tjernobyl-børn Bornholm (OTB) i samarbejde med Skandinavisk Børnemission den 4. – 25. juli.
Børnene kom bl.a. ud at sejle og ud at køre bil og motorcykel med en veteranbilklub og motorcykelklub.
Det er 12. gang, OTB har inviteret stråleramte feriebørn.
Ukraines afgrøder er stadig forurenede efter ulykken, der rystede verden for over 20 år siden. Men eksperter inden for strålehygiejne vurderer, at en måneds ophold i et strålefrit område med frisk luft og en ernæringsrigtig kost kan genopbygge børnenes immunforsvar.
/sl