En uventet redningsmand

Clint Eastwood nærmer sig de 80 år. I 2008 instruerede og producerede han en af sine absolut bedste film, Gran Torino – med sig selv i hovedrollen som den bitre krigsveteran Walt Kowalski.Historien om manden, der har fået et dybt ar på sjælen som følge af sin medvirken i Koreakrigens rædsler og er blevet nok så menneskefjendsk, er ikke så usædvanlig for Clint Eastwood – hvis ikke det måske lige var for den rimelig overraskende slutning. Og så er det endda Hmong-immigranter – altså mennesker fra det sydøstasiatiske område, der har mærket ham for altid -, der sammen med en katolsk præst er skyld i, at historien udvikler sig, som den gør, og får Kowalski til at gribe ind over for en optrappende vold, så det bekræftes, at vold er afmagtens sprog. – Selv om det hele ikke er lige troværdigt eller overbevisende, og sproget i filmen er forfærdeligt, er den meget seværdig, og hvis det er den sidste film, Eastwood spiller med i, har han med denne sat et flot punktum på en lang og stor filmskuespillerkarriere.
NJV

Gran Torino • 111 min.
Kirkebutik.dk-pris: 180 kr.