Evangelist kræver nu erstatning på en million

Bevægelsen rejser erstatningskrav efter ’Børns Vilkår’s anklager om børnemishandling. Børns Vilkår har modtaget et krav om erstatning på én million kroner fra missionsorganisationen Evangelist, efter at Børns Vilkår i maj måned anklagede og politianmeldte Evangelist for fysisk og psykisk overgreb mod et 11-årigt barn.Ifølge Børns Vilkår var barnet blevet udsat for djævleuddrivelse og tungetale på et møde hos Evangelist i Midtjylland, men efter afhøring af de implicerede parter har politiet besluttet at indstille efterforskningen.
– Begrundelsen for afgørelsen er, at der ikke er rimelig formodning om, at et strafbart forhold, som forfølges af det offentlige, er begået, lyder det i et brev fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Overgreb?

Anklagen om overgreb blev fremsat i maj på baggrund af tv-udsendelsen 21 Søndag på DR1, der omhandlede overgreb mod børn i religiøse bevægelser.
– 90 pct. af udsendelsen drejede sig om Faderhuset, sammenkædet med en kritik af Evangelist, som ledelsen straks tilbageviste på et efterfølgende pressemøde, skriver Evangelist i en pressemeddelelse.
Efter at Midt- og Vestjyllands Politi har indstillet efterforskningen, har Evangelists advokat Peter Hjørne fremsat erstatningskravet til Børns Vilkår på ikke under én million kr.
– Sagen har været aldeles ødelæggende for min klients omdømme, og sagen har bevirket stor flugt af medlemmer fra missionsorganisationen, og der har været et indtægtstab, som i hvert fald ækvivalerer det fremsatte erstatningskrav, siger advokat Peter Hjørne.
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Børns Vilkår.

Æreskrænkende beskyldninger

Ud over erstatningskravet på 1.000.000 kr. til Børns Vilkår sendes en regning på 100.000 kr. til formanden for Børns Vilkår Bente Boserup for hendes æreskrænkende beskyldninger i en kronik i Kristeligt Dagblad den 10. marts, hvor hun går til angreb på Evangelist under overskriften ”Børnemishandling i Guds navn”.
Beskyldningerne har ifølge advokat Peter Hjørne intet med virkeligheden at gøre.
– Såfremt kravene ikke imødekommes, kan formanden for Børns Vilkår Bente Boserup se frem til en stævning i sagen med yderligere påstand om straf, lyder det i en pressemeddelelse fra Evangelist.
/sl