Manipulerende undersøgelse

Som man spørger, får man svar…En meningsmåling fra Megafon har vist, at 79 pct. går ind for aktiv dødshjælp til uhelbredeligt syge. 15 pct. svarer ”ved ikke”, mens kun 6 pct. siger nej til en lovændring.De overrasker ikke foreningen Respekt for Menneskeliv, for ”som man råber i skoven, får man svar”.
– Når man ringer til fru Jensen og spørger hende, om hun synes, at det er rimeligt at tilbyde uhelbredeligt syge mennesker aktiv dødshjælp, så er svaret næsten givet på forhånd, skriver RFM Nyt på lederplads.
– Hun tænker formentlig: Jamen, det er da frygteligt synd for de stakkels mennesker, lægerne har opgivet at gøre noget for. Jeg har altid lært, at man skal hjælpe mennesker i nød, og når de nu ligefrem selv beder om det, kan man så være andet bekendt?
Men hvad nu, hvis man havde formuleret spørgsmålet sådan:
Mener De, at man skal tilbyde at aflive døende patienter, eller at man skal give dem den optimale pleje, herunder smertebehandling, i den sidste tid, de har tilbage?
Så kunne det jo være, at slutfacit havde set anderledes ud.
– Så hvad er det egentlig, folk siger ja til? Mon de har overvejet, hvad det er, vi sætter i gang, den dag vi erstatter pleje med aflivning? spørger lederen.
/sl