Oslo Gospel Choirs jubilæumssamling

Genkendelighed er sagen i en nøddeskal. 20 år – og Oslo Gospel Choir er stadig gode harmonier, korsang og velpoleret blød gospel.For 20 år siden var det et frisk pust til den skandinaviske kortradition, i dag må nostalgien siges at være fremherskende. Mange af os har sunget sange som ”Born Again” og ”Oh Happy Day” i det lokale kirke-/gospelkor, og det er da fedt at være med til. For mange år siden oplevede jeg Oslo Gospel Choir i Vejle Musikteater. Det var stort! Stemmerne sad lige i skabet, og de trak publikum til fra hele det kirkelige bagland, ung som gammel. Den ”nye” cd er lige sådan, som jeg husker dem, og det er vel også ok, når man udsender en jubilæums-cd.
Det kunne nu alligevel være rart, hvis de tog en chance, smed lidt af det velpolerede over bord og gravede lidt ned til gospelmusikkens rå rødder. Kunne vi få en distortionguitar, lidt bluesmundharpe eller en solist med en snert af rockattitude. Ellers er jeg bange for, at det ikke bliver til 20 år mere – i hvert fald ikke med fyldte koncerthuse, for musikken er allerede for årgang 30+.
Josua Christensen

Oslo gospel Choir – 20 years 20 songs • 110 min.