Bibelinstitut opretter støttepulje med 8 mio.

Studerende på Dansk Bibel-Institut kan ikke få SU. Men de kan snart låne til billig rente.- Embedsmænd i SU-styrelsen, træge politikere eller universitetsteologer skal ikke afgøre, om der skal uddannes en ny generation af præster på Bibelens grund!Så bramfrit skriver rektor for Dansk Bibel-Institut, Børge Haahr Andersen, i det seneste DBIposten.
DBIs studerende er nemlig de senere år nægtet Statens Uddannelsesstøtte (SU) til deres teologistudium på DBI, fordi DBI har en kristen tilknytning.
Derfor opretter DBI nu en støttepulje, som de næste 10 år skal akkumulere 8 mio. kr., hvor studerende kan tage lån til lav rente.
– Nu mangler vi bare pengene, siger landssekretær Kurt Dalsgaard og appellerer derfor til kirker, organisationer og private om at samle penge ind.
Luthersk Mission og Evangelisk Luthersk Missionsforening er allerede gået ind i projektet og vil betale lånet tilbage i de år en person er ansat hos dem i international mission.

Afdrages over 8 år

– Vi vil tilbyde vores studerende på bacheloruddannelsen at låne 4.000 kr. pr. måned i 10 måneder om året i de 4 år, bacheloruddannelsen varer, dvs. i alt 160.000 kr. Lånet er til lav rente og skal afdrages over 8 år efter endt studietid, lover en folder, der fås hos DBI.
Behovet for private studielån skyldes, at teologstudiet på DBI ikke er godkendt til SU, fordi det er en ”konfessionel” uddannelse. Efter statens vurdering er den derfor ikke ”forskningsfri”.
Hvis det på et tidspunkt bliver muligt igen at få SU til konfessionelle universitetsuddannelser, vil DBI bruge pengene fra støttepuljen til på anden vis at fremme uddannelse af præster, missionærer og kirkelige medarbejdere.