Hotelkæde fjerner bibler

En bibel på natbordet kan støde muslimske og jødiske gæster, mener hotelkæden Ibis.Den internationale hotelkæde Ibis, der har hovedkontor i Frankrig og hoteller over hele verden, har besluttet, at der ikke længere skal ligge bibler på hotelværelserne.

Hotelkæden Ibis mener, kristne selv må medbringe bibler.

Beslutningen er truffet efter klager fra gæster, der følte sig stødt over biblerne, skriver den svenske avis Dagen.
– Vores hovedkontor i Paris har besluttet, at biblerne skal væk fra hotelværelserne, fordi nogle gæster føler sig stødt af dem. Vi vil kunne byde alle gæster velkommen, uanset religion, lyder forklaringen fra Marie Rodoni, der er markedsansvarlig i Ibis-kæden.
– Selvfølgelig skal kristne også føle sig velkomne, men jeg går ud fra, at kristne, der vil læse i Bibelen, selv har en bibel med, siger hun.

Kræfter presser på

De gratis hotelbibler, som findes på en lang række hoteller over hele verden, stilles gratis til rådighed af den kristne bevægelse Gideonitterne, som alene i Danmark uddeler 50.000 gratis bibler om året på hoteller, uddannelsesinstitutioner, kaserner og plejehjem.
Ifølge Ibis skal biblerne væk fra hotelværelserne allerede i år, men Gideonitternes direktør i Sverige Olle Nordahl hævder, at de franske Ibis-hoteller har takket nej til bibler i flere år for ikke at støde især jøder og muslimer.
Olle Nordahl har dog svært ved at tro, at jøder og muslimer skulle have klaget.
– Troende muslimer og jøder har respekt for hellige skrifter og har generelt intet imod Bibelen. Det problem er jeg aldrig stødt på. Derfor tror jeg, det er andre kræfter i samfundet, der presser på, eller også fejlbedømmer Ibis situationen, siger han til Dagen.

Bibler tilbage efter boykot

I 2007 traf nordens største hotel-kæde Scandic en lignende beslutning. Her fjernede man biblerne fra hotelværelserne og ville i stedet oprette et bibliotek i forbindelse med hotellernes reception. Derved skulle gæster frit kunne henvende sig receptionen, uanset om de ønskede at læse i Bibelen, Koranen eller jødiske helligskrifter.
Planerne blev dog droppet efter bare to uger, da biskoppen i det svenske stift Härnösand indledte en boykot mod hotelkæden og aflyste de 100 overnatninger, som stiftet havde bestilt på Scandics hoteller.
Andre stifter, kirker og kirkelige organisationer sluttede sig hurtigt til boykotten, og hotelbiblerne er nu tilbage på natbordene.