FC = For Christ

Fodboldklubben Exercitus i København, som nu hedder FC Udfordringen, lægger noget andet og mere i bogstaverne FC end andre fodboldfans.FC står normal for Football Club – men i denne idealistiske klub står bogstaverne FC for For Christ.
”Vi vil mere end at vinde kampe og rykke op i rækkerne. Vi vil skabe fællesskaber, der rækker ud over kridtstregerne”, skriver klubben om sit kristne værdigrundlag:
Vi vil være inkluderende. I FC Udfordringen skal der være plads til alle. Vi vil skabe en klub, der er kendt for venskaber.
Vi vil være inpsirerende. I FC Udfordringen giver vi alle medlemmer mulighed for at blive inspireret på og udenfor banen. Derfor har vi en fast holdpræst, der beder for holdet og medlemmerne og er klar, når nogen har brug for en personlig samtale.
Vi vil være involverende. I FC Udfordringen viser vi respekt for vores modstandere, dommeren og hinanden. Derfor hjælper vi hinanden i kampens hede.
Klubben arrangerer årligt en stor auktion, hvor overskuddet går til et fodboldprojekt for gadebørn i Brasilien.

Jeg oplevede førsteholdet spille mod et andet hold i Serie 3. Og der var tydelig forskel. På det andet hold råbte spillerne vredt og irriteret. De kritiserede også hinanden, når det gik dårligt. Alle véd, hvad det betyder for moralen.
Anderledes med FC Udfordringen. Da en af deres spillere ”uretfærdigt” fik det røde kort og blev udvist, mindede træneren spillerne om, at de ikke skulle brokke sig over dommeren, men acceptere afgørelsen og spille videre med en positiv indstilling. Der er heller ikke noget med beskidte tacklinger, når man spiller – For Christ.
Selvfølgelig lykkes det ikke altid at gøre det rigtige, men det ændrer en person at have et positivt ideal.

I brevet til de kristne i Galatien (i Tyrkiet) skriver Paulus: ”Jeg lever ikke, som jeg gjorde før, men nu lever Kristus i mig. Alt, hvad jeg gør, det gør jeg i troen på Guds Søn, som elskede mig og gav sit liv for mig.” (Gal. 2,20)
Disse ord gælder ikke kun i kirken, men også på fodboldbanen og alle andre steder, hvor du er. Hvis Jesus er i dig, betyder det, at du får en ny kraft til at klare udfordringerne. For ”Han, som er i os, er stærkere end han, som er i verden”. Men det betyder også, at du ikke længere bare kan leve egoistisk for dig selv.
Vi har noget højere at leve for.
Vi lever F. C.
Velkommen i klubben.