Matt Redman – ikke til at ryste

Endnu engang sidder jeg med et ny album af en velkendt kunster – Matt Redman. I første omgang tænkte jeg, at det lød som en tidligere udgivelse. Men efter at have lyttet mere intenst til albummet, overgav jeg mig helt.Albummet We shall not be shaken er godt nok i stil med det, som tidligere er udgivet af Redman. Det er engelsk lovsang, inderlig og stærk med en smag af pop/blød rock. Men som enhver anden kunstner afspejler hans værk, hvor han er i livet – hvad der rører sig i sind og ånd. Og det er her, jeg synes, det bliver spændende. Hvad er oppe i tiden? Hvad peger Helligånden på?
Titlen We shall not be shaken giver os et godt hint. Det handler om at være tryg i Gud, uanset om alt falder sammen omkring os, uanset om nationer rystes og økonomien falder fra hinanden.
Med vedvarende rygter om international finanskrise, trusler om terrorangreb og en afkristning af den vestlige verden er der grund nok til bekymring. Redmans album bringer vores opmærksomhed nærmere det, som bør være enhver kristens tryghed. Når man lytter til albummet, rejser der sig en ånd af mod og glæde, og samtidig fyldes man med ro og indre fred: Vi tilhører en Gud, som ikke forander sig, og som er den, han siger, han er.

Albummet afsluttes perfekt med det rolige, lidt melankolske nummer My hope – en skøn proklamation af, at vores håb bygger på Jesus, uanset om alting falder sammen omkring os.
Lisbeth