… Naturally

Jeg må indrømme, at første gang jeg hørte cd’en, syntes jeg, det var for meget af det gode. Men efter et nærmere eftersyn blev jeg imponeret.The Isaacs består faktisk af en mor og hendes tre børn. Det er dog kvalificerede musikere, hvor alle tre ”børn” selv skriver sange og samarbejder med diverse musikere enten som sangere, sangskrivere eller som producer.
6 af de 16 numre er acapella, mens resten er akkompaneret af blot 1-2 instrumenter. Albummet er et miks af country, gospel melodier og bluegrass – som er en sub-genre til countrymusikken.
Genren bluegrass er inspireret af bluesmusik og af jazzens improvisationer, men holder samtidig stadig fast i de gamle angelsachsiske sange. Kontrabassen virker ofte som grundrytme, hvilket giver musikken en speciel hoppende rytme.
Der er flere stille numre, som udnytter The Isaacs’ flotte stemmer, heriblandt er særligt Hard Times Come Again No More, Hallelujah, It is Well with my Soul og Hear the Voice of My Beloved meget flotte og vellykkede.
The Isaacs har inkluderet en del ældre klassikere som Peace Be Still (1962), Does Jesus Care (1901), It is Well with my Soul (1873) og The Three Bells (1948), som blev et populært nummer i 1960’erne af Jim Ed Brown, samt nummeret No Shortage af den excentriske Gary S. Paxton, som var en meget populær sang i 1970’ernes Jesus-bevægelse. Bill & Gloria Gaither har også skrevet 4 af sangene.
The Isaacs er sluppet meget godt fra dette album og imponerer med deres dygtige stemmer til denne hyggelige og afslappende musik.
John Engedal