Debat

Halloween er andet end djævledyrkelse

Det er ikke småting, Bubber lægger krop til i udsendelsen ”Danmark ifølge Bubber”. Men 15. oktober handlede det ikke om krop, men ånder og spøgelser.
Bubber besøgte bl. a. spiritister i Århus i håb om at komme i forbindelse med afdøde. Det kom han nu ikke, og når der i Bibelen står, at vi ”ikke skal gøre spørgsmål til de døde”, kunne det jo også være, fordi det er bedre at tale lidt med de levende. Når børn bliver interviewet og spurgt om deres højeste ønske, er det altid ”voksne at tale med”. Bubber har åbenbart ladet sig inspirere af efterårsferiens Halloween-hysteri. Men Halloween er efterhånden udartet til ren djævledyrkelse, så måske skulle Bubber hoppe op i badekarret igen og fortælle børnene, at Halloween intet har med djævle, dæmoner, monstre, spøgelser, vampyrer eller hekse at gøre, men i virkeligheden er en stilfærdig mindedag for de afdøde, Allehelgensdag, som er 1. november og derfor heller intet har med efterårsferien at gøre.
Kamma Ankjærø
Ny Munkegade 80
Århus C

Fri abort er et onde

D. 1. oktober 1973, altså for 36 år siden, blev den lov iværksat, der var vedtaget d. 13. juni samme år og underskrevet af Dronning Margrethe samt justitsminister Knud Axel Nielsen. Indførelsen af fri abort har medført, at 700.000 menneskebørn på en ofte barbarisk måde siden har mistet livet i Danmark. Moder Teresa sagde under sin tale, da hun i 1979 modtog Nobels fredspris i Oslo: ”Abort er det største onde og fredens største fjende. For hvis en mor kan dræbe sit eget barn, hvad forhindrer så os i at dræbe hinanden”.
Det ufødte barn er uden retsbeskyttelse fra befrugtningsøjeblikket til fødslen, hvilket ikke er et såkaldt civiliseret samfund værdigt. Den umistelige ret til livet, som ethvert uskyldigt menneske har, udgør et grundlæggende element i det borgerlige samfund og dets lovgivning. Hvis denne tilsidesættes, vakler selve fundamentet for den lovligt etablerede stat. Siden det første århundrede har kirken erklæret enhver provokeret aborts ondskab. Denne lære har ikke ændret sig. Den forbliver uforanderlig. Gud, livets Herre, har betroet menneskene den ophøjede opgave at bevare livet, på en måde der er menneskene værdig. (forkortet, red.)
pastor Benny Blumensaat
Kirkegade 58
6700 Esbjerg

Debatindlæg er udtryk for læserens egen holdning – ikke nødvendigvis Udfordringens.
Obs! Max 200 ord.