Kirke rækker ud til Nørrebro

Kristuskirken ligger i indre Nørrebro, hvor der bor op mod 40.000 mennesker. Kirken har besluttet at ”genopdage sit lokalsamfund”.– Vi valgte at prioritere en ”forenings-runde”, hvor vi besøgte forskellige miljøer, foreninger og kirker på Nørrebro. Det er blevet til foreløbig 17 besøg – inklusiv kaffe! fortæller Alice Sprotte i Baptist.dk. Hun er ansat i Baptistkirkens Gade- og Natprojekt.
Man har bl.a. besøgt et indvandrerkvindecenter, andre kirker i området, det lokale kulturhus, det poetiske miljø, en natvarmestue, et beboerprojekt og ”natte-ravnene”.
Sonderingen er første fase i kirkens arbejde på Nørrebro.
– Vi er blevet mødt med åbenhed af Nørrebro’erne. Vi har allerede nu fået lov til at præsentere vores arbejde i et lokalt samarbejdsforum, der samler foreninger og organisationer fra hele Nørrebro. Mennesker har tilbudt at hjælpe med i natkirken – både fra andre kirker og det kreative miljø på Nørrebro, fortæller Alice Sprotte.