Downhere How many Kings

Downhere består af fire unge fyre fra Canada, og de har siden deres første udgivelse begejstret anmeldere og publikum. De har vundet flere priser og har besøgt Danmark flere gange. Sidste gang var i maj på Sydvestjyllands Efterskole.Da jeg første gang hørte cd’en How many Kings, var det uden at kende noget som helst til bandet. Det første, der slog mig, var, at det her var lidt anderledes – anderledes på en god måde.
Stilen beskrives bedst som ung, melodisk blød rock, og gruppens to forsangere leverer med deres henholdsvis lyse og dybe stemme en speciel oplevelse. Stemmerne supplerer hinanden godt og giver albummet både bredde og dybde.
Albummet består af en herlig blanding af forskellige numre: Der er den højtidlige juleklassiker Oh silent night og der er åbningsnummeret How many kings med en lyd, som kan spilles hele året, og en stærk tekst:

”How many kings step down from their thrones?
How many lords have abandoned their homes?
How many greats have become the least for me?
How many fathers gave up their sons for me?”

Midtvejs i albummet får du ti sekunders humoristisk julelyd med Five golden rings – et tilsæt der ikke kan beskrives, det må opleves. Nummeret What child is this fik mig til at tænke på Beatles, og Bring a tourch er blevet en ny julefavorit.
Ikke alene er denne cd musikalsk og kvalitetsmæssigt rigtig god. Bandet får også store roser for deres live optræden. Så kender du ikke allerede dette band, er det absolut værd at bruge tid på at komme til det. Downhere har med deres nye album How many Kings givet deres bud på hvordan en julecd skal lyde, og det er en herlig alsidig udgivelse.
Lisbeth