Maryam og Marzieh ude af fængslet

De to iranske kvinder er løsladt efter ni måneders fængsel i Teheran for deres tros skyld.De iranske kvinder Maryam Rustampoor og Marzieh Amirizadeh er efter ni måneders ophold i det berygtede Evin-fængsel i Teheran blevet løsladt.Som beskrevet i Udfordringen har de to kvinder på henholdsvis 27 og 30 år været fængslet siden marts, tiltalt for at have forladt islam og konverteret til kristendommen.
Nyheds- og forbønstjenesten Middle East Concern oplyser, at de er blevet løsladt uden kaution, men kan forvente at blive indkaldt til en ny retslig høring på et senere tidspunkt.
De skygger, udsigten til nye afhøringer kaster over kvindernes nyvundne frihed, begrænser dog ikke deres glæde.
– Ord er utilstrækkelige til at beskrive vores taknemlighed til Herren og alle, der har bedt for os, sagde de til Elam Ministries efter løsladelsen.
Hos Dansk Europamission (DE), der af Elam Ministries løbende er blevet orienteret om udviklingen i de to kvinders sag, er deres frifindelse en stor opmuntring.
– Det er glædeligt og opmuntrende, at kristne ud over hele verden har stået sammen med Maryam og Marzieh i forbøn, siger kommunikationsmedarbejder hos DE, cand.scient.pol. Samuel Nymann Eriksen.
– Maryam og Marzieh har under fængslingen fortalt, hvorledes de har oplevet at blive styrket ved medkristnes forbøn, og det viser den mægtige kraft, der er i bøn, uddyber han og tilføjer, at der fortsat er grund til at bede for kvinderne, så de må komme sig helt over de trængsler, de har gennemgået i fængslet, og bede om at de bliver helt frikendt.

Var parat til at dø

Siden Maryam og Marzieh blev arresteret den 5. marts under en ransagning af deres lejlighed, har de to gange været stillet for den iranske revolutionsdomstol, der forgæves har forsøgt at presse dem til at opgive deres kristne tro.
– Vi elsker Jesus, og skal vi ud af fængslet, skal det ske med værdighed, har de triumferende svar været.
Selvom retten i oktober frafaldt en anklage om anti-statslige handlinger, er en dom for apostasi (konvertering fra islam til kristendom) og for proselytvirksomhed stadig en stor risiko. Med en lovskærpelse fra sidste år kan straffen for dette i Iran blive henrettelse.

Sagen er ikke afsluttet

Fængselsopholdet i knap 260 dage uden afgang til lægehjælp har påvirket kvindernes helbred. Dette øger bekymringen hos de mange organisationer, der har fulgt deres sag.
Blandt disse er Tina Lambert, der er direktør i Christian Solidarity Worldwide.
– Vi er dybt bekymret, fordi kvinderne skal møde til endnu en retslig høring, og beder det internationale samfund kræve forsikringer fra iranske myndigheder om, at kvinderne må slippe for yderligere rettergang og fængsel, siger hun.