Sabina skabte sammenhold i Kbh.

Sabina Mathew skrev juleshow, der blev tilløbsstykke i Københavns Kulturcenter lørdag.- Vi isolerer os for meget i Danmark. Hvis vi ikke passer på, får vi et parallelsamfund med danskere og indvandrere på hver sin side.Det siger skuespiller Sabina Mathew, der selv har en indisk far og en dansk mor. Hun havde skrevet manuskriptet til forestillingen ”Hvad nu hvis…” i Københavns Kulturcenter lørdag den 5. december. Over 1.500 tilhørere deltog i tre fuldsatte forestillinger, heraf prominente gæster som Københavns kulturborgmester Pia Allerslev (V), Birthe Skaarup (DF) og Jacob Næsager C, der netop er vaglt ind i Københavns borgerrepræsentation.
Desuden var op mod 100 asylansøgere inviteret gratis med fra Sandholmlejren.
Og juleshowets budskab var særdeles aktuelt. Forestillingen handlede om englen Muddi og hjemløse Max, der lever i hver deres verden, indtil de får brug for hinanden, og sød musik opstår.

Svigtet og fremmed

– Max føler sig svigtet af Gud og hvermand, da han møder englen Muddi. Men også hun lever i sin egen verden, så de er begge en slags egoister. Indtil de får brug for hinanden, fortæller Sabina Mathew.
Juleshowet blev lanceret som fredsinitiativ i det urolige Nørrebro. Er der brug for det?
– Ja, men ikke bare på Nørrebro, men i hele Danmark, siger Sabina Mathew. – Folk lever meget i deres egen lille verden, både de velbjergede og de udstødte – ligesom Muddi og Max.
– Hvis vi ikke passer på, får vi et parallelsamfund med danskere og indvandrere på hver sin side. Vi skal indse, at vi har brug for hinanden. Derfor har jeg skrevet stykket, der i bund og grund handler om næstekærlighed.