Jeg vil skabe en medhjælper …

60 tænkestykker med udfordringer fra Bibelens kvinder og forfatteren.”Vi er skabt til gensidig glæde og som hinandens hjælpere. Forskellige i funktion, lige i værdi”, siger Inge Bøgel Lassen klogt i det første tænkestykke, ”Jeg vil skabe en medhjælper”, i andagts- og tænkebogen Tankestreger og Tænkestykker. Gennem 60 ”tænkestykker” fører forfatteren læseren til spændende møder med kvinder i Bibelen. Med udgangspunkt i den enkelte kvinde og hendes historie i Bibelen causerer Inge Bøgel Lassen over sin egen og mange kvinders dagligdag. Undervejs får man mange aha-oplevelser – også som mand.
Læseren møder fromme kvinder, initiativrige, kreative, men også syndere. Bogen viser, at de bibelske kvinder i bund og grund er meget menneskelige og sætter fokus på deres forskellige erfaringer krydret med forfatterens egne erfaringer.
Jeg blev under læsningen stærkt engageret i de bibelske beretninger, og nogle af dem så jeg fra en ny vinkel. Den handler om kampe, nederlag og sejre, men først og fremmest om Guds kærlighed og trofasthed.

Ærlig og tankevækkende bog

Inge Bøgel Lassen viser gennem sine betragtninger, at hun er en klog kvinde, der ønsker at leve Gud nær, men også en ærlig kvinde, der viser, at det kan være svært midt i en travl hverdag. Hun er meget ærlig og åben – også omkring det ægteskabelige samliv – i bred forstand. Gennem kvindeskildringerne peger hun på Gud og på kvinders situation i nutidigt hverdagsliv.
Jeg har været meget glad for at læse denne flotte bog, som jeg varmt kan anbefale til alle kvinder – og deres mænd. Den sætter tanker i gang med sine tænkestykker om børneopdragelse, ansvar for sine børn, selvværd, sex, voldtægt, søskendejalousi, kvindelige krimiforfattere, barnløshed, parkurser, horoskoper, små børns tro og tillid til nykristne til fælles?
Bogen er illustreret med Inge Bøgel Lassens egne smukke mosaikker. Man kan se flere på http://www.mosaikbilleder.dk
Inge Bøgel Lassen har tidligere skrevet to virkelig gode romaner, hvor hun har vist et stort talent som romanforfatter. Derfor vil jeg se frem til flere romaner fra hendes hånd.

Inge Bøgel Lassen:
Tankestreger og tænkestykker – Udfordringen fra Bibelens kvinder
204 sider • 249,95 kr.
LogosMedia