Præster protesterer mod fyringer

Hospitalspræster landet over er nu i oprør over besparelser på hospitaler, der medfører massive fyringsrunder.- Landets ledende politikere er i færd med at gøre sundhedsvæsenet til en kynisk forretning, som ikke levner plads til fundamental pleje og omsorg for patienter og pårørende, lyder kritikken fra flere hospitalspræster ifølge Kristeligt Dagblad.
En omfattende sparerunde er sat i værk, efter at regionerne har overskredet deres budgetter for 2009 med flere hundrede mio. kr.
Besparelserne har allerede ramt Herlev Hospital, hvor 160 ansatte netop har fået stukket en fyreseddel i hånden.
Hospitalets præster advarer nu Folketingets sundhedsudvalg om konsekvenserne, især for de kræftsyge og døende, skriver Kristeligt Dagblad.
– Vi er nødt til at gøre opmærksom på den uretfærdighed, vi ser på hospitalet. Patienter bliver behandlet på gangene, fordi sengeafsnittene er fyldt. De ansatte har kolossalt travlt, ildsjælene bliver slidt op, og det rammer især de uhelbredeligt syge, kræftramte og døende, som har brug for nærvær og menneskelig omsorg, siger hospitalspræst Tom Kjær til avisen.
/sl