Radikal rap om ’forbudte’ emner

Rapperen bag albummet ’Forbidden Stories’ er Rafyd Anderson, som selv lærte Jesus at kende som 16-årig. Nu midt i 20’erne, gift og med to små børn, udgiver han sit første rap-album.Efter at have lyttet til få linjer af første sang på The Great Danes ’Forbidden Stories’ album, får man hurtigt et indtryk af, hvad temaet er; kristendommen og kærlighed til og fra Jesus.
Rapperen bag lyder ikke som de traditionelle amerikanske ’praise the lord’-gospel sangere, men tager derimod en lang række reelle, og ret kontroversielle emner op som f.eks. janteloven. Det er efter min mening meget relevant – især for yngre fans – og han rammer dermed en bredere målgruppe.
Der er mange følelser i spil, hvilket også afspejles i de forskellige rap-genrer på cd’en, der på nyskabende vis afspejles gennem hele albummet. Det resulterer i, at der er noget for enhver smag, hvad enten man er til Nik & Jay soft rap, eller aggressiv gangster rap.
The Great Dane stiller spørgsmålstegn ved ”alt det forbudte” og går ind og rokker ved den danske moral på en forfriskende måde. Man fornemmer en hårdtarbejdende hjerne bag, og især i sange som ’anti-humanisme’ er det fedt at høre ham give svar på tiltale. Han påtaler samfundets problematikker lige på og hårdt, og han rammer plet.
Herligt at høre og føle nye aspekter af vores tro, uden at det kun er de sædvanlige ”Jesus tilgiver alle” floskler. Det er netop denne gennemgående provokerende holdning, der har resulteret i titlen på albummet, ’Forbidden Stories’, som efter min mening passer perfekt.

Albummet er klart et lyt værd. Alle – både troende og ikke-troende – vil kunne relatere til problemstillingerne, som der på albummet lægges for dagen. Desuden vil de fleste have godt at et moralsk klask, og det får man virkelig med ’Forbidden Stories’.
Rie Nielsen