Back on Track

Mark Hills album byder mig med ud på en rejse langs denne smalle vej, mod lyset, Gud har tændt et sted forude.Back on Track kalder sig et hard rock album, og Mark Hills 13 numre smager også af legender som AC/DC, Creedence og Jimi Hendrix.
Albummet rummer både de rustne strengevridninger, funky overraskelser og roligere sange, hvor backing vokaler fra Copenhagen Gospel Choir og New Hope Singers giver mere harmonisk fylde under Mark Hills flittige falset. Genren er vedvarende og melodierne beslægtede albummet igennem, og kan derfor til tider blive en smule ensformige.
Men glem alt om at lægge Back on Track på hylden af den grund, for den helt store oplevelse får man i Mark Hills tekster. Den tidligere ungdomspræsts sange er spækket med fantastiske pointer og stærke, relevante budskaber, bl.a. i sangen Desperately dechristianizing, der er et wake-up call om at komme ud af den kristne boble af religiøsitet, som manges tro sidder fast i, og se, at det er med vores liv, vi skal gøre en forskel.
”Let me be a fisher of men, in stead of just a Christian” synger Mark Hill, næsten provokerende. Nogle sange er nærmere opsange, som I could have been you, der rørende og tankevækkende synges fra et ufødt barns synspunkt i oprør mod provokeret abort.
Disse tekster styrer med vilje frontalt ind i mine komfortable vaner og tvinger mig til at stoppe op, til at genoverveje. Fra start til slut er kamp og fortvivlelse flettet sammen med vejledning og håb, og sangene formår at trøste og opmuntre et splittet hjerte.
Havde man ikke teksterne trykt på albummets sider, ville oplevelsen ikke være den samme, for hard rock og god artikulation hænger desværre ikke uløseligt sammen. Men med dem bliver Mark Hills sange en inspirerende og forfriskende påmindelse af Guds sandhed i mit liv, og i en ægte hyrdes ånd leder de mig, sang for sang, hen ad de smalle skinner, tilbage i Hans nærvær – back on track.
Ida Kellemann