Bibelvers på våben bliver nu fjernet

Den amerikanske producent Trijicon har besluttet at undlade at indgravere bibelhenvisninger på deres kikkertsigter.Det sker efter kritik.
Trijicon bekræfter over for ABC News, at man indgraverer kikkertsigtene med bibelhenvisninger i forlængelse af serienumrene og forklarer, at indgraveringerne ”altid har været der”, og at det hverken er forkert eller ulovligt.
Trijicon, der åbent vedkender sig kristne principper på sin hjemmeside, har en flerårig aftale om levering af kikkertsigter til den amerikanske hær til en værdi af 660 millioner dollars.
En talsmand fra den amerikanske hær har udtalt, at man ikke var klar over bibelreferencerne på kikkertsigtene.
En af referencerne på kikkertsigterne er ”2COR4:6”.
I 2. Korinterbrev 4,6 står der: ”Thi Gud, der sagde: ”Af mørke skal lys skinne frem,” han har ladet det skinne i vore hjerter til oplysning og til kundskab om Guds herlighed på Jesu Kristi ansigt.”
Et andet er fra Johannes 8,12: ”Jeg er verdens lys. Den, der følger mig, skal aldrig vandre i mørket, men have livets lys.”
Men det overtræder ifølge Michael Weinstein fra organisationen Military Religious Freedom Foundation forbudet imod forkyndelse af religion i hæren i Irak og Afghanistan.
– Det gør det muligt for muhajedinerne, Taleban, Al Qaeda, oprørerne og jihadisterne at hævde, at de bliver skudt med Jesus-rifler, siger Michael Weinstein.
Forbudet blev i sin tid vedtaget for at forhindre kritik af, at USA skulle føre et religiøst ’korstog’ i det muslimske Irak og Afghanistan.
Trijicon har nu meddelt, at de vil ophøre med at gravere de kikkertsigter, der leveres til den amerikanske hær.