Undervisning udskyder sexuel debut

Ny forskning i USA viser, at undervisning om afholdenhed for 6.-7. klasses elever udskyder deres seksuelle debut.Forskerne havde delt eleverne op i to grupper. Den ene gruppe fik generel seksualundervisning, mens den anden fik undervisning med fokus på afholdenhed og ulemperne ved tidlig sex. To år senere var halvdelen af de unge, der fik generel seksualundervisning, seksuelt aktive, hvorimod kun en tredjedel af gruppen, der fik undervisning i afholdenhed og ulemper, var seksuelt aktive.
Modsat tidligere fremgangsmåder holdt underviserne sig denne gang helt fra at inddrage religion, moral, ægteskab eller tale nedsættende om brug af kondomer. Interesseorganisationer roser undersøgelsen og påpeger, ifølge abcnews, at Obama gjorde en fejl, da han fjernede statsstøtten fra undervisning, der fokuserer på afholdenhed.
John