Jo, der er nogen foroven…

Kan vi mennesker komme i kontakt med Gud? Kan vi høre Guds stemme? Kan vi blive vejledt til et bedre liv? Ja, det kan vi faktisk, hvor utroligt det end lyder.I Udfordringen fortæller vi jævnligt om mennesker, der har opdaget denne åndelige dimension i virkeligheden, og som personligt har mærket, at Gud er til og at han interesserer sig for hver enkelt af os mennesker.

De sidste mange år har toneangivende ledere ellers forsøgt at fortælle os, at der ikke findes en Gud. For tiden er der en ny bølge af ateistisk hetz imod kristendom i den vestlige verden. Fogh er ikke den eneste, der har forsøgt at udelukke al religion fra det offentlige rum.
I skolerne og på de højere læreranstalter fortælles om verden, som om den var blevet til ved et tilfælde. Som om denne vidunderlige grøn-blå klode – det eneste sted i universet, hvor der kan leve mennesker – blot var en fejltagelse i et ellers mørkt og dødt univers. Som om vi alle bare var tilfældigheder uden nogen mening…

Men Bibelen fortæller heldigvis noget helt andet.
Den fortæller, at hvert eneste menneske er en enestående skabning, som Gud har ønsket. At Gud skabte mennesket for at vi skulle leve i harmoni med ham og med hinanden. Gud havde gode planer med os.
Gud gav os en fri vilje, så vi ikke bare var robotter, men kunne vælge – også mellem godt og ondt.
Her gik det galt for de første mennesker. De valgte det forkerte. Og siden har Gud forsøgt at få os tilbage.
Jesus var Guds største forsøg på at komme i kontakt med os igen og frelse os til et evigt liv. Men Gud tvinger ingen. Guds kraft er så enorm, at han sagtens kunne ryste os allesammen. Men i stedet venter Gud tålmodigt på, at vi skal finde ham og tage imod hans kærlighed.

Der er mange ting, vi ikke forstår eller kan forklare. Men Gud er der stadig og det er muligt at få kontakt. Jesus sagde: Den, der søger, skal finde. Og den, der banker på, skal der lukkes op for. Det kræver kun et lille spring i tro, så åbner der sig en helt ny verden.

Af redaktør Henri Nissen