På sms med Gud

I vores moderne travle liv er det ikke til at få tid til en daglig andagt med bøn, stilhed og bibellæsning. Det behøver vi heller ikke. Formen er ikke vigtig. Vi skal finde andre måder at have en daglig forbindelse med Gud på, som kan passes ind i den moderne travle livsform. Det er budskabet i Fuld tank af Doug Fields, der er præst ved den amerikanske willow creek-kirke Saddleback Church.Han fortæller, hvordan han er i kontakt med sin datter mange gange om dagen via sms, så de på en måde hele tiden er i forbindelse med hinanden. Hans pointe er, at vi kan have et lignende fællesskab med Gud gennem mange små og korte øjeblikke i løbet af en dag. Uden at det bliver noget, vi skal til at gøre oven i alt det, vi i forvejen har svært ved at nå.
Nogle af hans forslag er: Efter at du har sat dig ind i bilen om morgenen, brug to minutter på at læse nogle bibelvers og tænk over dem, mens du kører på arbejde. Læg bibelvers, hvor du kommer til at se dem: Ved tandbørsten, i strømpeskuffen, på køkkenbordet. Lav koblinger mellem dagligdags handlinger og dit liv som kristen: Når du står under bruseren, tænk på, at Gud overøser os med sin nåde. Når du holder i kø, kan det minde dig om, at der ikke er ventetid hos Gud.
Bogen er en praktisk bog med konkrete og enkle råd. Men nogle gange er den lidt på afveje ved, at den mere forkynder, hvorfor vi skal give plads til Gud i vores liv, end den forklarer, hvordan vi kan gøre det.

Doug Fields: Fuld tank
144 sider
99 kr.
Scandinavia