Politikere vil kortlægge religiøse hensyn

Et politisk flertal i Folketinget skrider nu ind af frygt for islamisering på skoler. En sag på Holbergskolen i København har fået politikerne op af stolene. Her blev nemlig indkaldt til forældremøde – kun for mødre. Angiveligt fordi muslimske mænd ellers ikke ville sende deres koner.- Det er vigtigt, at vi ikke bare med bind for øjnene skridt efter skridt slækker på meget grundlæggende principper som frihed og lighed, siger formanden for Folketingets Integrationsudvalg, Karen Jespersen (V) til Jyllands Posten.
Hun foreslår, at regeringen vedtager et kommissorium, hvorefter enten embedsmænd eller et regeringsudvalg skal udføre kortlægningen.
Hun bakkes op af Dansk Folkeparti. Socialdemokratiet har svært ved at se, hvad det skal gavne, og de radikale er direkte imod.
Sættes forslaget i værk, går det sandsynligvis ikke ud over kristne. Drengefrie gymnastiktimer, forhæng i bruserummene i svømmehaller og nej til svinekød i daginstitutioner kommer efter pres fra muslimer.
– Der går næsten ikke en dag, uden vi hører et nyt eksempel på religiøst begrundet særkrav, og altid handler det om islam, siger Karen Jespersen til DR.
/sl