Præster i Aalborg vil inspirere flere til at bede

Præster fra folke- og frikirker har bedt sammen hver uge i tre år.Et netværk af præster i Aalborg har udgivet en vejledning i 21 dages bøn. Præsterne har bedt sammen hver uge i tre år. Nu vil de inspirere andre til at følge efter.

Præsterne har udgivet en vejledning.

En by på vej hedder bogen, der både er flot og slidstærk og har oplæg til bøn hver dag i tre uger. Der er introduktion til forskellige bedeformer og en vejledning til faste. Bogen er udkommet på Forlaget Alstrup.
Og det er opsigtsvækkende, at 14 præster fra folke- og frikirker har kunnet lægge alle teologiske og traditionelle forskelle til side og koncentrere sig om ”det ene fornødne”: at være sammen med Gud i bøn.
– De, der beder sammen, smelter sammen, skriver præstenetværkets talsmand John Nielsen fra Missionsforbundet og fortsætter i bogens forord:
– I Guds øjne er der bare én kirke i byen, selv om der er mange menigheder med forskelligartede navne og forskellige samlingssteder. Vi tror, at enhed mellem de forskellige kirker er med til at bane vej for evangeliets gennembrud i vores by.
Processen begynder med den enkeltes personlige fornyelse. Dernæst menighedens forandring. Og til sidst byens forvandling.
Der er afsat en uge til bøn for hver enkelt af de tre temaer.
Initiativet er inspireret af den verdensomspændende bevægelse ”Transformation”, hvor flere byer bl.a. har oplevet en nedgang i kriminalitet, efter at byens kristne er begyndt at bede sammen.