Egypten forsøger at skjule drab på kristne koptere

Ifølge en journalist forsøger den egyptiske regering at dæmpe sagen om et attentat den 6. januar, hvor seks koptere og en muslimsk vagt blev skudt uden for en kirke.Egyptens regering forsøger at dæmpe attentatet, hvor seks kristne koptere og en muslimsk vagt blev dræbt uden for en kirke den 6. januar i byen Nag Hammadi, hævder journalist.

Koptere fra udlandet har demonstreret imod mordene på de kristne koptere i Egypten. Her demonstreres der i Vienna, Østrig.

Attentatet, der skete efter en koptisk julegudstjeneste, har chokeret og gjort koptere over hele verden rasende og mødt protester i ind- og udland, samt bred international fordømmelse.
Det egyptiske udenrigsministerium har svaret, at ”det er et internt egyptisk anliggende, som ingen udenlandske parter er tilladt at blande sig i.”
– Denne hændelse er ikke som de andre. Koptere føler, de er i fare, og at en større trussel er på vej. De har endelig indset, at forbrydelserne imod dem ikke er individuelle hændelser, men snarere ’forbrydelser imod menneskeheden’, planlagt af selve den egyptiske stat, sagde den intellektuelle kopter Magdi Khalil på tv den 4. februar.

”Nyheds-blackout”

– Efter skudepisoden indførte statens sikkerhedsfolk et ”nyheds-blackout” på Nag Hammadi. Medier og aktivister blev forbudt at komme ind i området, og de der trodsede forbudet blev arresteret, fortæller journalist Mary Abdelmassih til Assist News og tilføjer:
– Det internationale samfunds harme og de immigrerede kopteres succes med at øge bevidstheden om den alvorlige situation for kopterne, har fået den egyptiske regering til at intensivere sine bestræbelser på at lukke munden på dem.

Hemmeligt møde

Ifølge Magdi Khalil havde udenrigsminister Ahmad Abu el-Gheit et hemmeligt møde den 19. januar med alle sine ambassadører rundt i verden – eksklusiv de to koptiske ambassadører – om en ”ny strategi” over for de koptiske aktiviteter i udlandet.
Abu el-Gheit sagde, at de er ”fjender af Egypten” med en ”delt identitet”, og at ”alle foranstaltninger i alle egyptiske ambassader må tages rundt om i verden for at dæmme op for deres aktiviteter.”
Desuden skulle den ”nye strategi” også bestå i at overbevise koptere i Egypten om, at de udenlandske kopteres aktiviteter vil ”forøge muslimske angreb på dem, og at omverdenen ikke vil være i stand til at redde dem.”
Magdi Khalil siger, han har fået informationen fra en muslimsk ambassadør der deltog i mødet, men var uenig i politikken.

Intens kamp om kongressens gunst

Det er blevet rapporteret, at et udkast om at gøre ”bemyndigelse via udenlandsk støtte” til en kriminel handling for nyligt er blevet fremlagt i parlamentet.
Ifølge Mary Abdelmassih fremgik det i en artikel den 5. februar, at det egyptiske regime har hyret en lobby-gruppe til at påvirke medlemmerne af kongressen.
– Regimet rejser en kampagne imod de udenlandske koptere, fordi de banker på dørene til kongressen og sender breve til dens medlemmer omkring forholdene i Egypten, lyder det i artiklen.
Desvidere fremgår det i artiklen, at regeringen længe har lagt pres på den koptiske kirke om at modvirke koptiske menneskerettigheds-aktiviteter i Vesten. Regeringen var rasende over, at selv præsterne – for første gang – har deltaget i de seneste protester.

Egyptisk terrorisering

– Egyptiske ambassader i udlandet er kendt for at lykkes i at terrorisere koptere, der deltager i protester, ved at tage billeder af dem, så de frygter hævn fra statens sikkerhedsfolk, når de besøger Egypten, siger Mary Abdelmassih.
Men kopterne nægter at give op, proklamerer Magdi Khalil:
– Koptere i Vesten er ikke bange for nogen form for trusler fra regeringen, og vi er parate til at møde enhver udfordring. Vi er ikke bedre end Martin Luther King eller de mennesker, der blev martyrer i Nag Hammadi.