Myndigheder forsvarer ny-kristen families frihed til at skifte religion

Udfordringen fortalte i uge 7 i en annonce om en familie, som måtte flygte fra deres muslimske landsby, fordi de var blevet kristne.

Begivenhederne skete i Lake Tchad-området i den nordligste spids af Cameroun, mellem Nigeria, Niger og Tchad.

Den schweiziske missionær Helen Müller, som er Udfordringens kontakt i området, har mødt manden, som hun kalder Daniel:
– Daniel fortalte mig, at han boede i en landsby i nabolandet (Tchad). Der glemte han at gemme sin bibel. En nabo opdagede bibelen og hidsede landsbyens folk op imod Daniel. Da han nægtede at vende tilbage til sin gamle religion, islam, stak de ild på hans hus.
Han flygtede med sin familie i en båd, da de bor ud til Lake Tchad.
Da familien ankom til hans hustrus fødeby, erfarede befolkningen snart grunden, og der opstod igen modstand. Daniel blev med knytnæveslag jaget ud af landsbyen.
Hans højgravide kone, som i mellemtiden havde født, ville imidlertid ikke forkaste sin mand. Takket være hendes fars indgreb kunne hun blive i landsbyen med sine børn.
En kristen leder forsøgte uden held at ordne tingene med landsbyens borgmester.
Myndighederne blev nu involveret. Den lokale surpréfecture (som er statens repræsentant) kom for at arrestere de mænd, der havde slået Daniel. Men da Daniel anmodede om, at de ikke blev arresteret, lod embedsmanden dem være.
Det skabte grundlag for en forsoning. Embedsmanden talte til befolkningen og henviste dem til, at loven i Cameroun gav religionsfrihed til alle. De havde derfor ikke ret til at forfølge og udelukke kristne fra deres landsbyer.
Helen Müller ser positivt på udfaldet:
– Nu ved alle, at der findes kristne blandt kotoko-folket, og at deres ret til religionsfrihed vil blive beskyttet af myndighederne. Det er for alle meget opmuntrende. Nu er der sikkert flere af de hemmelige kristne, som vil stå åbent frem, siger hun og takker alle for forbøn for disse mennesker.
Udfordringens medie-mission sørger for daglige arabiske radioudsendelser i området. Udsendelserne er med til at oplyse muslimerne og dermed skabe udvikling, forståelse for kristendom og afspænding.
Henri.