Gud stadig i loyalitets-ed og på USAs mønter

Gud forbliver i den amerikanske loyalitets-ed og på amerikanske mønter. Det har en ret i San Francisco fastslået.I den amerikanske loyalitets-ed nævnes USA som ”én nation under Gud”. Det mener atheisten Michael A. Newdow er diskriminerende og i strid med forfatningen, der adskiller stat og religion.
Tilbage i 2002 gav samme ret ham medhold, men den holdning har de altså ændret ved endnu en gennemgang med den begrundelse, at der er tale om patriotisme og ikke religion, skriver San Francisco Chronicle.
Ifølge Christian Post har Michael A. Newdow også fået afslag i en anden, men lignende sag. Han ville have fjernet mottoet ”In God We Trust”, som findes på alle amerikanske sedler og mønter. Men også her fik han afslag med den begrundelse, at mottoet var patriotisk og højtideligt, og altså ikke religiøst.
John