Påsken i salmer

Påsken er en herlig tid. Ikke mindst er det dejligt med alle de stærke salmer, man synger i påsken. Lise Petersens nye album får dig til at længes efter påsken.Lise Petersen er kommet med opfølgeren til debutalbummet ”Bred dine nådesvinger”, der blev solgt i 3.000 eksemplarer. ”Påskemorgen slukker sorgen” består af 13 stærke og livgivende påske-salmer fra salmedigtere som N. F. S. Grundtvig, Thomas Kingo og Hans Adolf Brorson og indeholder salmer som ”Hil dig, Frelser og Forsoner”, ”Påskeblomst! Hvad vil du her?”, ”Jesus lever, graven brast”, ”Stat op, min sjæl, i morgengry” og ”O tænk, hvor stort”.
I næsten alle sangene er flere af versene filtreret fra, hvilket egentlig gavner albummet. De gamle salmister havde jo en fyldig pen. Ved at sortere i versene vedholder man den lethed, der præger albummet, der dog stadig bærer en utrolig dybde og på ingen måde fremstår overfladisk.
(Alle vers er heldigvis beholdt i ”Hil dig, Frelser og Forsoner”).
Salmernes melodier er bibeholdt. Man kunne derfor godt frygte, at dette ville medføre den tunghed og trivielle gennemgang, som salmerne så ofte præsenteres i. Men hele albummet er rytmisk og varieret, og Lise Petersens smukke stemme leder dygtigt og nænsomt lytteren gennem påskens dramaer og sejersgang.
Den musikalske ledsagelse er ligeledes fremragende og gør sammen med Lise Petersens stemme albummet aldeles smukt og fredfyldt. Sangene og de bønner, der indirekte er i salmerne, bliver sunget med en nænsomhed, som træder vi ind i noget helligt.
”Hører, I, som græde” bliver sunget i en flot duet med Lise Petersens bror, Jonas Petersen, mens ”Du er, opstandne sejershelt” synges helt uden akkompagnement.
Det er et æstetisk album, der henvender sig til både unge og ældre og rummer en stilfuld renhed, der giver rum til eftertænksomhed, forundring og beundring.
John