Fed party-cd

Der går ikke mange sekunder, før man er revet med i TobyMacs nye cd ”Tonight”, et cool blend af poppet hiphop, fede lyde og gode tekster.TobyMac blev verdenskendt i den kristne trio DC Talk, der blev opløst omkring årtusindsskiftet. Han har netop udgivet sit fjerde solo-album, ”Tonight”, som får en til at lede efter hans koncerter – eller nogle større højtalere.
Der er 13 sange på albummet. På fem af numrene er der gæsteoptrædener, hvilket tilfører albummet en ekstra dimension. John Cooper fra Skillet medvirker fx på titelnummeret ”Tonight”, mens Beckah Shae og Siti Monroe medvirker på ”Funky Jesus Music”, som virkelig er en fed, ’funky’ party-sang.
Nirva Ready, som medvirker på ”Changed Forever”, er også helt uundværlig og tilføjer sangen noget særligt.
TobyMacs sange lyder ikke bare cool. Teksterne er også gode, godt formuleret, originale og eftertænksomme. Her er der altså også noget at komme efter, uden at det bliver ”cheasy”. Det virker oprigtigt og naturligt.
Det er typisk TobyMac, at der er sjove indslag i albummet. Et af dem er ”Loud’N’clear (trudog 10)”, som forestiller TobyMacs datter have et ’freestyle-battle’ med hans 3-årige søn. Det lyder måske plat, men ligesom med så meget andet lykkedes det TobyMac at få det til at lyde cool – og denne sang er ingen undtagelse, den er faktisk rigtig fed.
Albummet er lidt en ’party-cd’, men ikke helt igennem, for albummet er meget varieret, og der er også nogle lidt mere stille sange, som fx ”City On Our Knees”, ”Hold On” og ”Wondering”. Men variationen giver også cd’en en god balance. Der er heller ikke nogen af albummets sange, som når at blive ensformige eller kedelige.
”Break Open The Sky” afslutter albummet med lidt poppet reggae-feeling (og en lille sjov parodi, som et lille ekstra-nummer).
TobyMac er original og dygtig. Hans nyeste cd, ”Tonight”, er fuld af kvalitet og fede hits. Den er bare rigtig god – simpelthen. Et must.
John