Reflekterende norske melodier

Norsk pianist fremstiller melodiske digte på sin første egentlige debut-cd, selvom han har medvirket på flere plader og har stor musisk erfaring.Kjetil Bjerkestrand har i en alder af 54 år udgivet sin debut-cd ”Piano Poems”. Albummet består af 13 numre, som danner en smuk, reflekterende og til tider melankolsk stemning. Musikken består af piano, elektronisk piano, kirkeorgel og lidt hammond C3.
Albummet har tre salmer; ”Hymn I – Velt alle dine veie”, ”Hymn II – Lær meg å kjenne dine veie” og ”Hymn III – Jesus, din søte forening å smake”, ligesom et af numrene hedder ”Sanctus”.
Særligt numrene ”Geirriano”, ”Daddy’s theme”, ”602” er smukke.
Der er ingen sang på hele cd’en. Det er måske derfor, at Piano Poems aldrig helt fanger lytterens opmærksomhed, som dermed heller ikke kan tage med på den musiske rejse – eller i alle fald må danne sin egen.
En forklaring i en indlagt booklet ville have hjulpet på dette. Der er fx numre, der hedder ”21/11”, ”602” og ”502”, som ikke giver lytteren den store indsigt.
Kjetil Bjerkestrand har tidligere arrangeret og produceret plader for norske musikere og har også medvirket på plader, blandt andet med den kristne kunster fra Sverige, Carola. Han har også skrevet og spillet musik til flere norske film og tv-serier.
Den baggrund forklarer hans første egentlige solo-cd, som både er smuk og reflekterende, men som godt kan mangle en dimension, fx sang eller billeder, hvis den skal hive et tag i lytteren og være andet en baggrundsmusik – som den i øvrigt gør meget godt.
John