’Justitsmord’ i Folkekirken

Dukker Feldbæk-sagen op igen?En ”gammel” sag er dukket op igen. Det er sket i forbindelse med biskop Søren Hvas’ afsked. I et interview i Kristeligt Dagblad den 3. maj giver den afgående biskop udtryk for, at hvis sognepræst Bent Feldbæk ikke var blevet afskediget, ville han selv have forladt Folkekirken.Det er helt urimeligt, at biskoppen drager sagen frem igen, men det er endnu mere urimeligt, at Bent Feldbæk blev fradømt kjole og krave og måtte forlade sit embede i Folkekirken. Udadtil handlede retssagen om nogle forholdsord omkring dåben, men i virkeligheden handlede det om at være for eller imod vækkelseskristendom. Og den kamp står vi stadig i. I dag handler det om fortabelsens mulighed og om, hvorvidt mange veje fører til Gud – stik mod Bibelens ord. Jesus sagde: ”Jeg er vejen, sandheden og livet, og ingen kommer til Faderen uden ved mig.”

Den bibeltro Bent Feldbæk måtte forlade sit præsteembede, mens Thorkild Grosbøll klarede frisag. Grosbøll skabte røre i den teologiske andedam med sin bog fra 2003 ”En sten i Skoen”. I bogen skrev han, at han ikke tror på en skabende og opretholdende Gud. Det vakte ramaskrig, men der var stadig plads til pastor Grosbøll som forkynder i Folkekirken.

For rigtig mange kristne har afgørelserne på disse to sager været uforståelige. Den stærkt troende Feldbæk, der står for vækkelseskristendom, blev offer for et ”justitsmord” og måtte forlade sit præsteembede, mens præsten, der ikke tror på Gud, kunne blive.

Der blev vendt fuldstændigt op og ned på den kristne virkelighed. Og blandt andet derfor har vi brug for en åndelig og folkelig vækkelse i Danmark.