Debat

Forslag til undskyldning fra jøderne.
Et ironisk, humoristisk indlæg af Uffe Nissen.
I denne tid, hvor undskyldninger fyger gennem luften til højre og til venstre, vil det være rimeligt, at også det jødiske folk fremkom med en undskyldning for dets højst utilfredsstillende opførsel gennem historien – der er nok at tage fat på!Disse linier skal være et forslag hertil, og jeg har tilladt mig på deres vegne at udforme en sådan kollektiv undskyldning, så dette ”folk af hårde halse” én gang for alle kan erkende deres manglende villighed til at rette ind og gøre, som der bliver sagt.
Jeg vil altså foreslå jøderne at udtrykke sig således til alle os andre:

UNDSKYLD til den ægyptiske stat, fordi vi for ca. 3400 år siden ødelagde jeres økologi med vandets forurening til blod, slimede frøer overalt, millioner af myg efterfulgt af lige så mange fluer, kvægpest, byldepest på mennesker og dyr, voldsomme hagl, der slog afgrøden på markerne ned, en tornado af græshopper, der åd alt, hvad haglene havde levnet samt endelig et totalt mørke over landet i 3 døgn – bare fordi Farao gennem 400 år havde mishandlet os, så vi stod som slavearbejdere i dynd og klaskede mursten til hans templer og paladser.

UNDSKYLD til den ægyptiske stat, fordi vi dengang på én eneste nat formindskede jeres arbejds-styrke med omkring 2 millioner mand, efter at alle jeres førstefødte hos både mennesker og kvæg samme nat var dræbt – bare fordi Farao gennem en hel generation havde tvunget os til at smide alle vore små drengebørn i Nilen, så snart de var født.

UNDSKYLD til alle indbyggerne i Kana’ans land, fordi vi 40 år senere erobrede jeres land – bare fordi I ofrede jeres børn til afguder og dyrkede en okkultisme så uhyggelig, at den ville få nutidens mennesker til at blegne.

UNDSKYLD til romerne, fordi vi blev korsfæstede, solgt som slaver eller fordrevet ud af vort land – bare fordi vi i årene 70 og 135 e. Kr. gjorde oprør mod jeres hårdhændede besættelse.

UNDSKYLD til Spanien, fordi I efter den 2. august 1492 sank ned til at blive et økonomisk og erhvervsmæssigt U-land – bare fordi den pengegriske kong Ferdinand og dronning Isabella udviste os, som udgjorde jeres finansielle og erhvervsmæssige elite. Vi måtte kun tage så meget med, som vi kunne bære, for mange af os var det vor families gravstene. Dagen efter stod Columbus ud fra Palos med 3 små skibe og opdagede Amerika, der i de følgende århundreder blev redningen for millioner af jøder.

UNDSKYLD til hele verden, fordi vi har givet jer store banker som Rotschild, Hambro, smarte cowboybukser som Levi’s, komponister som Mendelssohn-Bartholdy, Max Bruch, Strauss-dynastiet, Gustav Mahler, dirigenter som Bruno Walther, Leonard Bernstein, James Levine, pianister som Arthur Rubinstein, Daniel Barenboim, Stefan Aschkenazy, violinister som Yasha Heifetz, Yehudi Menuhin, Fritz Kreisler, Pinches Zuckermann, videnskabsmænd som Sigmund Freud, Albert Einstein, Ralph Oppenheimer, Niels Bohr, entertainere som Charles Chaplin, Victor Borge – bare fordi vi blev udelukket fra middelalderens håndværkerlaug og kun måtte ernære os som marskandisere og pantelånere, men vi havde fiddlen som trøst, og så blev vi verdensmestre på alle tre felter.

UNDSKYLD til taberne i 1. verdenskrig, fordi vi fremskyndede sejren til de allierede – bare fordi den jødiske kemiker Chaim Weizmann i 1916 efter anmodning fra Churchill udviklede en teknik til udvinding af acetone fra hestekastanjer til produktion af ammunition.


Artiklen fortsætter efter annoncen:UNDSKYLD til hr. Hitler, fordi vi dræbte hans tapre velnærede, velklædte soldater i Warszawa – bare fordi vi gjorde oprør fra ghettoen, hvor en halv million lasede, udhungrede jøder var indespærret på 6 km2.

UNDSKYLD til hele verden, fordi delingsplanen for det engelske mandatområde Palæstina blev vedtaget i FN i november 1947 – bare fordi vi havde overlevet historiens største folkemord, så verden omsider kunne indse nødvendigheden af et jødisk hjemland.

UNDSKYLD til vore arabiske nabolande, fordi 600.000 arabere flygtede ud af den nye stat – bare fordi I angreb os fra alle sider og truede og lokkede jeres brødre til at komme ud af landet i 14 dage, mens det blev renset for jøder.


Artiklen fortsætter efter annoncen:UNDSKYLD til landene omkring Middelhavet, fordi vi modtog 856.000 jøder, der på samme tid var flygtet over hals og hoved – bare fordi de ikke havde andre steder at tage hen.

UNDSKYLD igen til vore arabiske naboer, fordi vi har vundet alle vore krige mod jer – bare fordi vi ikke bryder os om at blive smidt i Middelhavet.

UNDSKYLD til palæstinenserne, fordi vi har bygget den lange, grimme mur omkring jeres selv-styreområder – bare fordi I siden 2000 har dræbt mere end 1000 civile mænd kvinder og børn, lemlæstet over 1500 og såret over 5000.

UNDSKYLD til kristenheden i hele verden fra oldtiden og til nu – fordi jeres religion udelukkende hviler på jødedommen, jeres Frelser er en ortodoks jøde og I har annekteret vore helligskrifter og kaldt dem Det gamle Testamente, mens Det nye Testamente også er skrevet af jøder med undtagelse af Lukas, der var græsk læge.
UNDSKYLD til hele verdens intellektuelle elite, fordi vi udgør 0,2 % af verdens befolkning, men 62 % af dens Nobelprismodtagere – bare fordi… nej, jeg tør ikke sige det, men det står i 1. Mosebog 12:1-3.


Artiklen fortsætter efter annoncen:UNDSKYLD til alle nationer, at vi er her endnu. UNDSKYLD, UNDSKYLD, UNDSKYLD!