Debat

Folkeskolen blev ødelagt

Folkeskolen blev ødelagt, dengang man lærte forældrene, at de ikke selv kunne varetage deres børn, dengang da lærerne og politikerne overtog forældrenes roller og styrede børnenes udvikling og uddannelse. Så er det jo ikke FOLKESKOLE længere!
Derfor startede Sydkystens Privatskole, og mine børn er i dag glade for, at de gik i en ordentlig skole.
Svend Aage Laursen
Byhøjen 151
Græse Bakkeby
3600 Frederikssund

Hvad er overskudbørn?

“Overskudsbørn, unger, møgunger” er, hvad voksne i dag i uforstand kan finde på at kalde børn. Og det er ikke bare uforstandigt, men uværdigt. Hvad er “overskudsbørn”? Ordet giver nogle grimme associationer i retning af produkter fra et overskudslager. Findes der også “underskudsbørn”?
Måske Mette Frederiksen kan definere det nærmere?
I en Go’ morgen Danmark-udsendelse 20/10 – 2009 diskuterede et forældrepanel “Kvalitetstid og møgunger?”. Igen må man undre sig over brugen af det frastødende “møgunger”, og ordet “kvalitet” er et merkantilt udtryk, som ikke hører hjemme, hvor talen er om mennesker.
Men hvis der ikke allerede er problemer med børnene, kunne der vist meget let blive det, når børnene bliver hængt ud som “møgunger”.
For resten findes der, som et menneske med stor forståelse for børn engang har sagt, ingen vanskelige børn, men der findes mange børn, der har det vanskeligt.
Og så er det kun dyr, der får unger, mennesker får børn.
Engang indskærpede man seminarieelever, at det hedder “børnene” eller “eleverne” – aldrig “ungerne”!
I en tv-nyhed 29/4 stod der, at 43 millioner kroner skal bruges på at styrke småbørns sprog. Måske skulle man bruge nogle af millionerne på at luge ud i de voksnes sproglige ukrudt.
Kamma Ankjærø
Ny Munkegade 80
Århus C

Svimlende tanke

Den mest uforståelige begivenhed er Mariæ Bebudelsesdag – eller Jesu Bebudelsesdag. Den er ikke en særlig helligdag ligesom Kristi Himmelfartsdag. Det er lidt mærkeligt, fordi den første begivenhed er den sidstes forudsætning.
5. søndag i fasten er Mariæ Bebudelsesdag. Den handler om Jesu undfangelse ved Helligånden i betydningen: “Den, der kommer ovenfra, er over alle; den, der er af jorden, er jordisk og taler jordisk. Den, der kommer fra himlen, er over alle”, som han sagde.
Da Jesu genkomst nærmer sig, må bruden, de kristne, besinde sig på det. Det burde markeres ved et fakkeltog 5. søndag i fasten. Himmeriget kan nemlig sammenlignes med ti brudepiger, sagde Jesus, som tog deres lamper og gik ud for at møde brudgommen.
Det er denne svimlende tanke, der bliver virkelighed en skønne dag, som gør krav på særlig opmærksomhed. Fordi to mænd, i hvide klæder, gjorde det helt klart for Jesu elleve disciple, som overværede hans himmelfart: “Den Jesus, som er blevet taget fra jer op til himlen, skal komme igen på samme måde, som I har set ham fare op til himlen.”
Knud Held-Hansen
Beatesmindevej 76, 1.tv.
9210 Aalborg SØ

Debatindlæg er udtryk for læserens egen holdning – ikke nødvendigvis Udfordringens. Obs! Max 200 ord. Red. forbeholder sig ret til at forkorte og udelade indlæg.