Kinesisk gruppe kanhave fundet Noahs ark

Tyrkisk arkæolog og professor Oktay Belli: Det er historiens største fund!

Et kinesisk-tyrkisk team har fundet en træ-konstruktion med syv rum i 4.200 meters højde på Mt Ararat. Træets alder – 4.800 år – passer med det tidspunkt, hvor arken ifølge Bibelen redede Noah og familien fra en verdensomfattende oversvømmelse.

Lederen af ekspeditionen, Panda Lee, ses her sammen med den kvindelige arkjæger Fiona Leung på pressekonferencen i Tyrkiet.

“Teamet har gjort det største fund i historien. Dette fund er meget vigtigt og det største indtil dato,” konkluderer arkæologen Oktay Belli. Han nævner, at mange har søgt efter arken, men det er første gang, en seriøs ekspedition har fundet en træstruktur under isen – tilmed i 4.200 meters højde. Der har aldrig været menneskelig beboelse over 3.500 meter.
Den kinesiske gruppe har besteget bjerget i det østligste Tyrkiet hvert år siden 2003.Allerede i 2004 fandt de en sprække i isen i 4.200 meters højde, som ledte til en hule.
I de følgende år har gruppen – afbrudt af snestorme og politiske problemer – undersøgt stedet flere gange. I 2006 fik de kontakt med en tyrkisk bjergbestiger, som havde fundet forstenet træ i ca. 4.000 meters højde. Træet er siden blevet testet med kulstof-14 metoden til at være ca. 4.800 år.
Da gruppen i 2007 opsøgte hulen, var den brudt sammen på grund af jordskælv, og de måtte opgive at undersøge den på grund af voldsomme vejrforhold. Men i august 2007 fandt de igen frem til hulen, som har mindst syv rum, hvoraf et var 11.50 lang og 2.60 meter højt. ”Arken” var dækket af is og vulkansk aske og måtte graves fri.
– Det er ikke 100 pct. sikkert, at det er Noas ark, men vi tror, at det er 99,9 procent sikkert, siger dokumentarfilm-instruktøren Yeung Wing-cheung til det officielle franske nyhedsbureau AFP i Hongkong.
I Tyrkiet tages opdagelserne meget seriøst af myndighederne, som har gjort de kinesiske arkjægere til æresborgere.
Trods stor mediedækning i Hong Kong og Tyrkiet i flere år har de vestlige medier åbenbart ignoreret den ”bibelske” nyhed, som risikerer at sætte alvorlige spørgsmål ved udviklingslæren og de geologiske teorier, som afviser den bibelske syndflod.
De kinesiske kristne lægger ikke skjul på, at de håber, afsløringerne vil gøre evangeliet kendt i hele verden.

Læs om opdagelserne på Mt. Ararat her