U2-gudstjenester i Viborg

Viborg Domkirke fyldes den 14. maj med rockmusik, når der holdes to specielle U2-gudstjenester med U2-kopi-bandet ’ Die Herren’.Rockmusik er normalt ikke kirkemusik. Men det bliver der lavet om på til to specielle U2-gudstjenester i Viborg den 14. maj, hvor U2s tekster vil være det bærende.

’Die Herren’ erstatter salmer og orgelsang med U2-sange i Viborg. Her under en U2-gudstjeneste i Herning i 2007.

I 30 år har det irske rockband U2 søgt efter kærlighed, fællesskab og frelse. Emner, der er helt centrale i den kristne tro.
– U2s forsanger Bono har ofte sagt til publikum, at ’nu laver vi det her om til en kirke’. U2 hiver altså kirken ind på et stadion. Nu er det ’payback time’. Nu hiver vi en U2-koncert ind i kirken, siger sognepræst Jens Carl Moesgård Nielsen.
Det er det anerkendte U2-kopiband ’Die Herren’, som står for musikken til de to gudstjenester, der også afholdes om aftenen kl. 17 og 19.30.
– ’Die Herren’ overtager den opgave, som orgel og kor har normalt, og samtidig bliver U2s sange en aktiv del af min forkyndelse. Så ingen orgelmusik og ingen lange prædikener, lover sognepræsten med et smil.
Jens Carl Moesgård Nielsen har tidligere arrangeret to lignende gudstjenester i Herning, hvor han bor og arbejder. Begge gudstjenester trak mere end fulde huse i 2005 og 2007.
– Jeg møder jævnligt folk, der refererer til, hvor gode de to gudstjenester var. Jeg har det selv på samme måde, og jeg tror, at det handler om kombinationen mellem det begejstrende og storslåede på den ene side og det intense og åndelige på den anden side.
Selvom både Jens Carl Moesgård Nielsen og ’Die Herren’ medvirker igen, bliver de to U2 gudstjenester i Viborg ikke bare en gentagelse. Til hver gudstjeneste bliver der tænkt nyt og rammerne sprængt, lyder det.
Denne gang er Herning Kirkes Drengekor inviteret med, og koret skal synge to U2-sange i nye arrangementer, der er produceret særligt til de to gratis gudstjenester i Viborg Domkirke.
– U2s søgen efter det grundlæggende i livet har altid været en inspiration for mig som menneske og præst. Jeg håber, at vi med gudstjenesten gennem ’Die Herren’ og Herning Kirkes Drengekor kan inspirere andre.