25.000 til svensk Jesus-manifestation

Der var lovsang og dans på Stockholms gader og torv, og appeller og vidnesbyrd. 25.000 kristne knælede i bøn i Kungsträdgården.

25.000 svenskere fra alle kirkesamfund samledes ved Kungsträdgården i Stockholm pinseaften 2010. Formålet var at manifestere troen på Jesus Kristus i det svenske samfund.

Det var en Jesus-manifestation i strålende sommervejr pinseaften, hvilket betød, at titusindvis af mennesker var ude. Kristne, som var gået ud af deres kirker for at vise deres tro.
Kristne fra alle kirkefamilier samledes omkring det, som forener: at Jesus er den centrale person, han er Herre og frelser. Men hvorfor kommer man hertil fra hele Sverige?

Stor mangfoldighed

– Det er for fællesskabets skyld og for evangelisationen, at jeg er kommet, siger Magdalena Martinson fra Göteborg.
Hun har bogstavelig talt danset hele vejen til Stockholm. Hun vil danse til Guds ære med sin ven til Jesus-manifestationen. De varmede op på ”Himmeltoget”, som fragtede hundredvis af deltagere til Stockholm.
– Der er rigeligt med behov for vækkelse i Sverige, siger hun og forsvinder i folkemassen.
Blandt de 70 motorcyklister, der kom til Stockholm på to hjul, er frelses-soldaten Leif Nilsson. Han synes, det er herligt og inspirerende at køre rundt med veste, som viser, at der findes kristne MC-klubber.
– Jesus-manifestationen viser, at der findes mange kristne. Det er en god anledning til at besvare alle spørgsmål, et vidnesbyrd, når Leif Nilsson netop at sige, inden de brummer videre til gudstjenesten foran Rålambshovsparken.

Hele dagen for Jesus

Jesus-manifestationen begyndte med en bønnesamling allerede klokken ni om morgenen i Filadelfiakirken med talere fra både Livets ord, den Svenske Kirke og forskellige frikirker.
Derefter fortsatte festen på syv forskellige pladser i Stockholm med en masse aktiviteter, drama, dans, sang, bøn, taler og gratis kaffe.

Kæmpe gudstjeneste

Højdepunktet var gudstjenesten i Kungsträdgården om eftermiddagen, hvor alle marcherede i forskellige hold. Den over to timer lange gudstjeneste i parken var en hyldest til Jesus, alle kristnes helt.
Der var mange taler, der var meget sang og bøn, og der var syndsbekendelse såvel som trosbekendelse.
– Sverige kommer til at ændre kurs, sagde professor Lennart Möller i sin indledning.
Lennart Möller er ordfører i ledergruppen for Jesus-manifestationen. Han er aktiv i den Evangeliske fædrelandsstiftelse. For ham, som forsker på Karolinska instituttet, er manifestationen en fritidsaktivitet, et ”vanvittigt projekt” uden fuldtidsansatte og stor usikkerhed, siden alt foregår udenfor.

– Vi vil møde Gud

– Vi fik bønnesvar, det er dejligt vejr, råbte en leende og lettet Möller, mens han skævede ud over folkemassen.
Oasebevægelsens inspirator, Hans Weichbrodt, talte om profeten Joel, som havde et budskab til en mørk tid. For trods den strålende fest findes der store problemer i Sverige. Derfor gælder det om at vende sig til Gud.
– Vores bøn er at møde Guds passionerede kærlighed, sagde Hans Weichbrodt.

Kristne fra mange kirkesamfund deltog

Blandt de øvrige deltagere i den gigantiske gudstjeneste var Linda Bergling fra Arken, Birger Skoglund fra Pinsebevægelsen, Håkon Långström, fra den Svenske Kirke, Tjebbo van den Eijkhof fra New Life, riksdagsmedlem Anneli Enogsson, den anglikanske biskop Graham Dow fra England, Ulf Ekman fra Livets Ord og kirkehyrden Carl-Erik Sahlberg fra St. Klara kirken.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Finansminister var med

Jesus-manifestationen er blevet en begivenhed, hvor mange ønsker at være med og vise, at de støtter kristne initiativer, som kommer fra græsrodsniveau. Carola Hägqvist var også blandt folket. Finansministeren Mats Odell deltog sammen med sin kone og udtalte før begivenheden, at manifestationen viser et bredt engagement, som er vigtigt for verden.
– Det er glædeligt, at så mange kristne samfund med forskellig etnisk og holdningsmæssig baggrund kan slutte sig sammen om grundlæggende holdninger, sagde Odell til Dagen.

Kæmpe vækst

Den tredje Jesusmanifestation blev større end de forrige. Det første år blev deltagertallet anslået til 12.000, året efter til 18.000 og nu til 25.000. Hvad sker der næste år? Kungsträdgården kan næsten ikke rumme flere.
Næste år håber man at kunne arrangere Jesus-manifestationer i hver enkelt provins. En af Jesus-manifestationens drivende kræfter, Tjebbo van den Eijkhof, opfordrede til lokale fester overalt i Sverige.
– Så vil der måske være 75.000, sagde Eijkhof og modtog store bifald fra folkemassen. Han tror, at der om nogle år kan blive over 100.000 kristne, som proklamerer Jesus.