Aggressive ateister får nu modspil

Ateistisk Selskab var vært for en stor international ateist-konference i weekenden. De får modspil fra uventet kant.Ateistisk Selskab har 1200 medlemmer og var vært for en af de første og største internationale ateist-konferencer i Europa sidste weekend.

Nyateisterne mobber de troende, mener forfatterne bag Gudløse hjerner Lars Landbeck og Lars Christiansen.

Blandt talerne er den britiske biolog og forfatter Richard Dawkins, der har en meget aggressiv og hånlig kritik af troende.
Han får svar på tiltale i samme tone af en journalist og en teolog i bogen ”Gudløse Hjerner” fra Informations Forlag. Udfordringen mødte de to danske forfattere ved et foredrag. Her anklager de nyateisternes kritik for at være useriøs.
– De udøver ikke religionskritik, men religionsmobning. De sætter det hele under en skæppe og understreger, at troende mennesker er svage, naive og intolerante, pointerer den ene af de to forfattere, journalist Lars Christiansen.
– Foragten stikker så dybt, at de nye ateister er begyndt at argumentere for at afskaffe religions- og trosfriheden. Richard Dawkins siger, at det er børnemishandling at opforstre børn i den kristne tro. Dette er et radikalt indgreb i menneskers autonome valg, forklarer den anden forfatter, teolog Lars Sandbeck.
Ateistisk Selskab arrangerede konferencen Gods & Politics i Danmark i håb om at løsne båndet mellem stat og kirke.
Læs mere: Sondagmorgen.dk.