De unge rocker i kirken

Det er svært at få unge med til gudstjeneste søndag formiddag. Men fredag aften samles de til lovsang, prædiken og bøn på deres egen måde. Vi var med i Kolding…I Roskilde kalder de det Waterwalk, i Randers Skywalk, i Kolding hedder det Upload og i Herlev hedder det blot Ungdomskirke. For det det er, hvad det er: Kirke for unge.

I Apostolsk Kirke i Kolding møder over 100 unge den sidste fredag i hver måned for at tilbede Gud med krop og sjæl.

Og der er propfuldt af teenagere og unge kristne, som hopper og danser til æggende rock-rytmer eller hengiver sig med løftede hænder til bløde ballader.
I Apostolsk Kirke i Kolding møder over 100 unge den sidste fredag i hver måned for at tilbede Gud med krop og sjæl – en aften, hvor mange af deres jævnaldrende ellers drikker sig en pind i øret.
“O God we cry out for your mercy, we cry out for your grace, set us free!”
– Vi vil være en generation, der er overgivet til Jesus, siger Andrew, der leder lovsangen med hæs stemme i aften.
“Come, be the fire inside of me!”

Jesus på facebook

– Hvor mange er venner med Jesus? Han er ellers ved at nærme sig de 500, så det er grænsen for, hvad man må have – på Facebook, altså, råber aftenens prædikant, Thomas, der er mere at ligne ved en stand-up-komiker.
De unge hyler af grin.
Men Thomas kan også være alvorlig. Det handler om relationer i aften:
– Vi spejler os alle sammen i vores forældre. Jesus fortalte om sin far, Gud. Han er den perfekte far.
– Den fortabte søn er den mest skandaløse historie i verden. Det er skandale på skandale. Sønnen ville have arven udbetalt og siger dermed til sin far: Det var fedest, hvis du var død!

Også for de ’krøllede’

Thomas tager to pengesedler frem. Den ene smider han på gulvet og tramper på den, så den bliver helt krøllet.
Og inden du når at tænke: Er der en pointe med det her, fortsætter han:
– Selv om folk træder på dig og siger ”Fuck dig, du er ikke noget værd”, så husk: den krøllede pengeseddel er lige så meget værd som den fine seddel.
– Du har værdi, uanset hvad andre siger, det er prentet ind på dig. Du har hans billede på dig, du er hans.
Pointen går lige ind, prædikanten afslutter med en bøn, og publikum trækker mod udgangen, hvor man kan købe sodavand, slik, kaffe, the og kage.