Debat

Jødehad?

Hvordan kan det være, at jøder advares mod at nærme sig Nørrebro – og de bør ikke gå med kippa, den lille kalot, da de er i fare for at blive overfaldet, lemlæstet og dræbt? Og hvorfor er den jødiske Carolineskole i København omgærdet af et tre meter højt hegn?
Det var den israelske premierminister Golda Meir, der i sin tid sagde: “Vi jøder har et hemmeligt våben: Vi har ingen steder at flygte hen.”
(Forkortet af red.)
Kamma Ankjærø
Ny Munkegade
8000 Århus C

Lyder utroligt

Man skulle tro, det var en vittighed, at det danske flag risikerer at blive forbudt af den simple grund, at det viser et kors. Men historien taler sandt. Grunden er et nyt begreb i retshistorien “retten til ikke at blive fornærmet.”
Den fornærmede part i sagen er en italiensk mor, der ikke ønsker, at hendes børn skal undervises i et klasseværelse med et kors på væggen. Ikke mindre end 37 begavede juridiske professorer står bag henvendelsen til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.
Hvad bliver det næste? Det bliver, at 17 andre europæiske flag kommer i søgelyset for at være religiøse symboler.
EU-flaget får nu chancen. Selv om EU i 1986 havde netop 12 medlemslande, har antallet af stjerner ikke noget at gøre med antallet af medlemslande i EU. Antallet af stjerner er fast uden hensyn til antallet af medlemslande, da tallet 12 er et symbol på fuldkommenhed og enhed.
NB: Værsgo at skylle munden!
Knud Held-Hansen,
Beatesmindevej 76, 1.tv.,
9210 Aalborg SØ