Vi bliver snydt

Den ulykkelige aktion ud for Gazas kyst var en veltilrettelagt provokation fra antidemokratiske kræfter mod Mellemøstens eneste demokrati.Karen Jespersen
Tidligere velfærdsminister

Vi er blevet snydt, så vandet driver af os med fremstillingen af det ulykkelige sammenstød mellem aktivister og israelske soldater ud for Gazas kyst. Uden at nogen kendte de nærmere omstændigheder, efterlod især tv med det samme et klart indtryk: Fredselskende aktivister ville bryde Israels blokade af Gaza ved at sejle nødhjælp til den sultende befolkning. Men de blev angrebet af tungt bevæbnede, blodtørstige israelske soldater, der dræbte ni af dem.

Det er et stærkt fortegnet billede. Aktionen var tværtimod koldt og kynisk planlagt af yderligtgående islamister, der var med om bord. En velplanlagt propaganda til gavn for terrororganisationen Hamas, der har magten i Gaza og på alle måder bekæmper det demokratiske Israel.
I flere år har israelske soldater rutinemæssigt tjekket skibe for våben og sender mad og medicin videre. Men denne gang var der yderligtgående islamister, blandt andet fra den tyrkiske hjælpeorganisation, IHH, med om bord på »Mavi Marmara«, det ene af seks skibe. En norsk journalist fortalte, hvordan besætningen på dette skib var delt op med kvinderne under dæk, de mandlige vesterlændinge på bagerste dæk mens tyrkere og arabere indtog forreste dæk med veste, hjelme og køller, parate til at tage imod de israelske soldater. Tre soldater blev overfaldet og frataget deres våben, to blev såret af skud og forsøgt taget som gidsler.

Hamas har som mål at udslette Israel. Og de er i øjeblikket i gang med en massiv oprustning med henblik på et omfattende angreb på Israel ifølge et indslag fra Gaza i Orientering på P1. På samme måde skal man vogte sig for at være naiv med hensyn til Hamas’ rolle i Europa, hvor de er et samlingspunkt for islamistiske kræfter og for terrorister.

Israels politik er så langt fra hævet over kritik. Men der skal være proportion i kritikken. Den ulykkelige aktion ud for Gazas kyst er blevet fremstillet, som om det var aktivister og nødhjælp op mod Israels ubehagelige magt. Men det var en veltilrettelagt provokation fra antidemokratiske kræfter mod Mellemøstens eneste demokrati. Med bifald fra naivister i Danmark og andre lande.
Uddrag af kommentar fra Karen Jespersen i
Berlingske Tidende 11. juni.