Ridser i lakken

s21_poul henningÉn ting er, at en plade kan få en ridse i lakken, men vi mennesker kan også få en dyb ridse i livet, og da er det snublende nært at trække sig.
Det sårede dyr søger ind i sin hule, og den – eller de – efterfølgende melodier bliver ikke spillet. I den situation kan terapeutiske samtaler til tider være et godt svar. Jeg husker, hvordan jeg efter en række samtaler hos en terapeut igen kunne ’spille’ ikke blot den næste melodi, men også den gamle, ridsede melodi, fordi ridsen ikke længere var så dyb, at det gjorde noget.
Andre kan fortælle om, at blot én lille bøn til Gud eller en samtale med en åndelig vejleder har været det, som fik dem til at ’spille’ igen. Nøglerne til at lukke op for de fastlåste situationer kommer ofte i dialogen med hinanden – eller med Gud, der er ekspert i at læge sår og ridser.
Heldigvis er det ikke alle livets ridser, der er lige dybe. I nogle tilfælde har jeg oplevet, at det kan være nok, hvis en af mine nærmeste blot har givet mig et lille puf fremad – vupti, så var jeg oppe af ridsen og videre.
Fra ”Kære Hr. Tyv” af
Poul Henning Krog.